21 Haziran 2014 00:29

'2.Cumhuriyet Halk Partisi' mübarek olsun!

\'2.Cumhuriyet Halk Partisi\' mübarek olsun!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Kırk gün, kırk gece her kapının ipini çekip dolandılar, ayaklarına karasular indi, bulabilseler ‘Lokman Hekime’ de danışıp, Çankaya’nın derdine derman soracaklardı. Kararlıydılar; köşk bütünüyle ‘ibadete’ açılmayacak, ‘şerefeye’ tırmanmaya çalışan ‘müezzini’ paçasından tutup, alaşağı edeceklerdi. Sonunda ‘minareler arası diyalogdan’ anlayan, bir ‘mahya ustasında’ karar kıldılar; piramitler diyarı Mısır’dan ‘İhsanoğlu Ekmeleddin.’

PARALELDEN PİRAMİDE

Böylelikle minareyi çaldırmayacaklar, fakat şerefeyi de ‘hacı-hocasız’ bırakmayacaklardı. Minareye külah bulunmuştu. 30 Mart’ta, Pennsylvania’daki ‘paralel’ denenmiş, sıra Mısır’daki ‘piramitlere’ gelmişti. Çünkü imara uygun ‘çatı’ bulunamayınca, tahliye için ‘bacada’ karar kılınmıştı. Bacadan ‘Noel Baba’ gibi girecekti, bin bir zahmetle bulunan bu şahıs. Fakat heybeler karışmış, sırtına, içinde ‘Tayyip Erdoğan’ bulunan torba verilmişti. Bu hediye değişir mi kestirmek zor.

NASREDDİN HOCA

Demek oluyor ki, Recop Takip Bey, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ordu, medya falan derken, muhalefeti de muhafazakârlaştırmıştı. Ana muhalefetin, Pennsylvania ile ‘bekâreti’ bozulmuştu bir defa. Mukabeleye Kahire ile devam edilebilirdi rahatlıkla. Hem belki de Fethullah Hoca Efendi’ye göre Ekmeleddin Hoca’nın nefesi, CHP’yi uçurabilmeye kâfi gelecektir, belli mi olur? ‘2.Cumhuriyet Halk Partisi’ hayırlı, uğurlu, mübarek olsun inşallah! 2015 Seçimleri’nde de Nasreddin Hoca’yı bir deneseler keşke.

ALTI OKKA

Kemal Bey, “Halk tanıdıkça sevecek” diyor. Biraz ‘mantık evliliğini’ andırıyor durum. ‘Sandıkta kalmaktan iyidir’ avuntusu. Sevmeye zaman lazım canım. Ahali, Ekmeleddin Hoca’yı ‘kucaklamak’ ne kelime, ‘altı okka’ bile yapacaktır, partinin logosu hüssü hürmetine! İKÖ Eski Genel Sekreteri Ekmeleddin Hoca, ilk konferansına Tahrir Meydanı’ndan başlar herhalde. Osmanlı Kültürü’ne hâkim olması da AKP ile teşrik-i mesaiyi kolaylaştırır. ‘Neo-neo Osmanlı’ hamlelerine hazırlıklı olun siz! ‘Dokuz ışıkta’ yatsın, Alpaslan Türkeş’e danışman geçmişi de ayrı bir avantaj!

AKP SEÇMENİ

‘Sağanak yağış’ bakımından ‘Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız’ dizesi, ‘seçim sloganı’ için hiç fena kaçmaz! Buna bir de Nazım’dan ‘Arapça okuyacağı şiirleri’ dayadı mı, solu da, damardan meftun eder kuşkusuz! Ekmeleddin Hoca’nın, meydanlardaki konferanslarını ‘Arapça’ vermesi, bu konuşma metinlerinin simültane ‘Fransızcaya’ çevrilmesi, ‘AKP Seçmeni’ üzerinde ne tarz bir etki bırakır, bunu zaman belirleyecek!

MÜSLÜMAN BROTHERS

Cumhurbaşkanlığı seçimi ‘hafızlar yarışmasına’ sahne olacak desenize! ‘Müslüman Brothers’ karşınızda. Konsantrasyonu tartışılır ama ‘ılımlı İslam’a karşı, ‘çalımlı İslam.’ ‘Laiklik’ mi? O tahnit edilip, mumyalanıyor artık! Necmeddin Hoca’nın anahtar partisi MSP gibi, Kürt seçmenin oyları, köşke gidecek adayı belirleyecek. HDP’nin tekmili birden solla ittifakıyla belirleyeceği profil, CHP’den de, Alevilerden de sağlam oy alacaktır. Teslim etmek gerekirse, aktarılan bu ‘çatı adaydan’ Kanuni’nin torunu Recop Takip Bey’in hayli tırstığı da bir gerçek. Bu durum, Amerikan toplum mühendisliğinin, ‘Erdoğansız AKP’ye yönelik’ ilk kartı gibi gözüküyor.

GUSÜL ABDESTİ

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın BOP HOPE’u olan büyük usta, ismi lazım değil, Irak’ın 2.büyük kentinde vuku bulan, nasıl derler, bir ‘alıkoyma- salıverme’ hadisesindeki ‘stand by durum’ hakkında, malumat taşıyanlara “Süreci tahrik ederek değil, yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip edin” direktifinde bulundu. Ardından Ankara 9 nümerolu ‘ıslah dairesinden’ de mevzu, daha bir resmiyet kazandı. Kara kaplının 26. ve 28. yaftalarına, coğrafik açıdan ‘gusül abdesti’ aldırılmış olundu. 

ÜÇ MAYMUN MEDYASI

‘Mütedeyyin’, ‘şakşakçı’, ‘yandaş’, ‘havuz’ derken ‘üç maymun medyasına’ doğru bir ilerleme kaydedildi. ‘Örmedim, uymadım, IŞİD’medim.’ Böylece petrol fışkıran nahiyedeki, henüz ‘kurtarılamamış alanın’ mevcut ‘toprak bütünlüğü’ korunacak, herhangi bir zafiyete, maliyete mahal vermeden, ‘tereyağına ağda yapar’ gibi, mesele bir hal yoluna sokulacak!

MÜSHİL İLACI

Recop Takip Bey, “Bugünlere gelişte Esad ve Maliki sorumludur” diye def-i hacette bulunan ‘sıfıra sıfır, elde var sıfır’ Düşişleri Bakanı Ahmet Avutoğlu’na, ‘Gidişatı tahmin ederek değil, sallamadan, desteksiz atmadan, fazla da üfürüp savurmadan müşahede altında tut’ şeklinde bir fırça kaysa ya! Bu ‘Müshil’ problemine karşı, bir ilaç terkibi de ‘bölgeyi’ rahatlatır.

12 EYLÜL’ÜN BAKAYA ERLERİ

12 Eylül Faşizmi’nin geride kalan generalleri Keman Evren ve Tahsil Şahinkaya, 34 yıl aradan sonra müebbete mahkûm oldu. Faşist cuntanın ‘orgeneralleri’, çok geç görülen bu davadan ‘bakaya er’ olarak terhis edildiler. 1 milyon 683 bin kişiyi fişleyen, 230 bin kişiyi yargılayan, 517 insana idam cezası verip, 50’sini infaz eden, 171 kişiyi işkenceyle katleden, 299 yurttaşın cezaevinde yaşamını yitirmesine neden olan karanlık dönemin ‘bir sağdan, bir soldan katilleri’ doğal ölümlerini bekleyecek! Bu ülkede sanatçı kolay yetişmiyor, 10 yılda bir ihtilal olacak da bir ‘cellât-ressam’ yetişecek! Öyle değil mi Berfo Ana?


KUŞLAR BİLE MUHALİF

Rize’de Recop Takip Bey’in makam aracına kuş pislemiş, korumalar kaputun üstündeki pisliği, apar topar temizlemişler. Atlardan sonra kuşlar da başbakana muhalefet etmeye başladı demek. Sahi korumalar kuşu, indirmekte geç mi kaldılar acaba? Maazallah, kuş, Recop Takip Bey’in ‘muhterem başına’ isabet ettirseydi, kendilerini ‘karakol polisi’ olarak bulacaklardı. Hani ‘kuş uçurtmuyorlardı’ ustanın etrafında, böyle ‘güvenlik zafiyeti’ olur mu canım? Kuş da pisler, kedi de siyer.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa