Bozdağ HDP’ye şart koşmayı sürdürüyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’yi hedef alarak, HDP’nin çözüm sürecine uygun hareket etmediğini savundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP’yi hedef alarak, HDP’nin çözüm sürecine uygun hareket etmediğini savundu. HDP’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesine ilişkin Bozdağ, “HDP heyetinin görüşme önerilerini biz bu çerçevede elbette değerlendireceğiz. Sürecin sıhhati görüşmelerin sıhhatini etkileyecektir” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Reform Eylem Grubunun ilk toplantısının ardından konuştu. Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının ardından bakanlar gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. HDP’nin Adalet Bakanlığına İmralı’ya gitmek üzere bir başvuruda bulunduğu hatırlatılarak bu konudaki son durum sorulan Bozdağ şunları söyledi: “Çözüm süreci şiddeti terörü eylemi öldürmeyi yakmayı yıkmayı hoş gören, bunlara cevaz veren bir süreç kesinlikle değildir. HDP’nin eş başkanları veya milletvekilleri yaptıkları açıklamaları kendi eylemleri ile tekzip etmektedir. Biz isteriz ki açıklamalarını eylemleri teyit etsin. Bazı açıklamalarıyla kendi kendilerini inkar etmesinler. Bunu görüyoruz süreç içerisinde. Son Kobani hadiselerinde gördük. Pek çok kişi zarar gördü. Pek çok insanımız hayatını kaybetti. Bunun en önemli sebebi ise HDP’nin temsilcilerinin ortaya koyduğu çözüm süreci ile bağdaşmayan söylem ve eylemler olmuştur. HDP heyetinin görüşme önerilerini biz bu çerçevede elbette değerlendireceğiz. Sürecin sıhhati görüşmelerin sıhhatini etkileyecektir.” Bozdağ, daha önce 30 toplantı yapıldığını ve bundan sonraki toplantının ise İstanbul’da ocak içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.
ALA: MOLOTOF BİR SİLAHTIR
İç Güvenlik Reform paketi ile ilgili olarak polisin görev ve yetkilerinin yeniden tanımlanıp tanımlanmayacağı ile molotofkokteylinin paket içerisinde nasıl tanımlanacağı sorulan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bunun mevzuattaki boşluk giderilerek silah olarak tanımlanan patlayıcı maddeler buna benzer yakıcı maddeler yeniden mevzuatta açıkça tanımlanıyor. Tabii ki silah olarak tanımladığınız zaman polisin elinde silah olana karşı hangi yetkileri varsa burada da o yetkilere sahip olması tabiidir” diye yanıt verdi.
IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden gemiler ile Kobanê’ye geçtiği yönünde Interpol kaynaklı olduğu belirtilen haberler sorulan Efkan Ala, Kocaeli Valiliğinin yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, “Türkiye, 7 bine aşkın insana giriş yasağı koymuştur. Binden fazla yabancı savaşçı diye adlandırdıkları kişiyi sınır dışı etmiştir. Bu kadar ağır bir sorumluluk üstlenmişken böyle gereksiz, lüzumsuz ve dezenformasyona dayalı bilgilerle Türkiye’yi meşgul etmek büyük bir haksızlıktır. Bunu kesinlikle reddediyoruz. Biz hesap soracak mevkideyiz. Hesap verecek mevkide değiliz. Bazı ülkelerin propagandalarının bizi yönlendirmesine izin vermemeliyiz” dedi. (ANKARA)
Evrensel'i Takip Et