26 Şubat 2011 22:20

Kadınlar yalanlara kanmayacak

Emek Partili kadınlar 8 Mart’ta, şiddete, tacize, tecavüze karşı alanlarda olacaklarını belirterek, Ankaralı kadınları da seslerini birlikte yükseltmeye çağırdılar.Emek Partisi Genel Merkezi önünden dün İzmir Caddesi’ne yürüyen kadınlar, “8 yılda sonsuz yalanlarınızı yutmayacağız. Emeğimize ve geleceğimize sahi

Kadınlar yalanlara kanmayacak
Paylaş

Emek Partisi Genel Merkezi önünden dün İzmir Caddesi’ne yürüyen kadınlar, “8 yılda sonsuz yalanlarınızı yutmayacağız. Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için. Taciz, tecavüze, şiddete karşı alanlardayız” pankartını açtılar.
“Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son”, “3 çocuk değil kreş istiyoruz” sloganlarını atan kadınlar adına açıklamayı Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara İl Başkanı Selma Gürkan yaptı. “Bu yıl sömürünün, şiddetin, cinayetin ve yalanların gölgesinde bir 8 Mart daha kutlayacağız. Yine yetkililer koca koca laflar edecekler, kadınların ne kadar değerli olduklarını söyleyecekler. Görüyoruz ki cennet anaların ayaklarının altında denilerek biz kadınların canı okunuyor” diyen Gürkan, kadınların her geçen daha kötü  koşullarda çalışmaya mahkum edildiğini belirtti. AKP Hükümeti’nin “kadınların iş yaşamındaki sorunlarını giderdik” sözünün doğruyu yansıtmadığını kaydeden Gürkan, kadınların sigortasız, iş güvencesiz ve düşük ücretle çalışmak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Türk Patent Enstitüsü’nde sözleşmeli çalışan kadınların 8 Mart’a işsiz gireceklerini dile getiren Gürkan, “bırakın istihdam etmeyi, AKP istihdam edilmiş kadınları evine gönderiyor” diye konuştu.

‘ŞİDDET, TACİZ, TECAVÜZ HER YERDE’

Kadınların her geçen daha fazla şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Gürkan, kadın cinayetlerine ilişkin davalarda haksız tahrik indiriminin hala uygulandığını belirtti. Yargıya ve emniyet güçlerine başvuran şiddet mağduru kadınların önlemler alınmadığı için cinayetlere kurban gittiğini Gürkan, Arzu Odabaş, Sakine Akkuş ve Arzu Yıldırım’ın son birkaç gün içinde katledildiğini hatırlattı. AKP Hükümeti’nin “kadın sorununa ilişkin gerekli adımlar attığı ve bu alanda da ileri demokrasi hedeflerine ulaştığı” propagandası yaptığına atıf yapan Gürkan, “oysa yaşamlarımız ve ülkemizde olup bitenler tüm bunların birer yalan olduğunu her gün gösteriyor” dedi.
Her gün en az 3 kadının erkek şiddetiyle öldürüldüğünü ve son 7 yılda kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını vurgulayan Gürkan, çalışan kadınların yüzde 58’inin hiçbir sosyal güvencesi olmadığını bildirdi. Kadınların uğradığı şiddet, taciz, tecavüz ve ayrımcılığın AKP Hükümeti’ni yalandığının altını çizen Gürkan, “bizler öldürülmemek, taciz ve tecavüzün sorumlusu olmadığımızı göstermek için, ücretsiz sağlık ve eğitim hakkı, iş güvenliği için seslerimizi ve mücadelemizi birleştireceğiz” diye konuştu.
5 Mart’ta Mamaklı kadınlar ve 13 Mart’ta Sincanlı kadınlar olarak yapacakları şenlikte bir araya geleceklerini dile getiren Gürkan, “8 Mart’ta iş, ekmek, barış ve özgürlük taleplerimiz için Ankara’da Kolej Meydanı’nda buluşup Ziya Gökalp Caddesi’nde mitingimizi gerçekleştireceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)













 

ÖNCEKİ HABER

DTK: Hükümetin adım atması gerekli

SONRAKİ HABER

‘Çatışmaların sorumlusu AKP olacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...