08 Ekim 2014 15:32

Kobanê eylemlerinde ölenlerin sayısı 24 oldu

Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Türkiye çapındaki eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Son bilgilere göre, Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 5, Van'da 1, Adana'da 1 ve Batman'da 1 kişi çatışmalarda öldü. Muş’ta ise 1 kişi başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti.

Kobanê eylemlerinde ölenlerin sayısı 24 oldu
Paylaş

Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Türkiye çapındaki eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Son bilgilere göre, Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 5, Van'da 1, Adana'da 1 ve Batman'da 1 kişi çatışmalarda öldü. Muş’ta ise 1 kişi başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti.

SON GELİŞME: 23.58 DİHA: IŞİD YANDAŞLARI 1 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Adana’nın Çamlıbel Mahallesi'nde IŞİD yandaşları Ahmet Albay adlı yurttaşı öldürürken oğlu Veysi Albay’ı ağır yaraladı.

Adana’nın Çamlıbel Mahallesi'nde yaklaşık iki gün önce mahalle içinde keşif yaptıkları belirtilen IŞİD yandaşları, bu mahallede belirledikleri evlere uzun namlulu silahlar ile saldırdı. Ahmet Albay adlı yurttaşın evine giderek oğlu Veysi Albay’ı öldürmek için babasından isteyen IŞİD yanlıları, Albay’ın oğlunu vermek istememesi üzerine Albay’ı kurşunlayarak öldürdü. IŞİD yandaşları oğul Albay’ı da ağır yaralarken, Albay’ın Adana Numune Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı ve durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Cinayetin sebebi henüz netlik kazanmadı.

23.34 Tarsus Muhabirimiz Burak Şefkat: Tarsus'ta yaklaşık 5000 kişilik ülkücü grup Yarenlik Alanında tekbir getirerek slogan atıyor.

23.30 İMC TV'de konuşan SES Genel Başkanı Gönül Erden: Kobanê'den Türkiye sınırına getirilen yaralılar yetkililer tarafından pazarlık konusu haline getiriliyor. 8 yaralıyı alabilmek için 5 saat bekledik.

23.25 DİHA: Batman'da dün gece HÜDA-PAR binasından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Emrah Demir isimli gencin cenazesi Malatya'da yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü. Demir'in cenazesinin yarın öğlen saatlerinde İstanbul Yenibosna Aile Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

23.06 DİHA: Esenyurt'ta bu akşam faşist grupların saldırısında ağır yaralanan Kabil Okyaytutan isimli yurttaş Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Kabil Okyaytutan ilk olarak Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk yapılan müdahalenin ardından vücudunun her tarafından aldığı darbeler sebebiyle ağır yaralanan ve sağlık durumu ciddi olan Okyaytutan ambulansla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

22.43 Doğan Haber Ajansı: Manisa'da düzenlenen Kobanê eylemlerinde 6 kişi gözaltına alındı.

22.19 DİHA: Kobanê için yapılan eylemlere iki gündür hem polis hem de faşist grupların saldırılarının yaşandığı Sultanbeyli'de Kenan Karaoğlu isimli yurttaş polis saldırısında gerçek mermiyle omzundan yaralandı.

ESENYURT'TA SALDIRILAR SÜRÜYOR

Esenyurt'ta ise Örnek ve Merkez mahallesinde saat 18.30'dan itibaren ilçe dışından getirilen MHP'li ve AKP'li olduğu belirtilen gruplar tarafından polis ve jandarma eşliğinde Kürt yurttaşlara saldırı devam ediyor. Ellerinde sopa, bıçak, satır ve silah bulunan saldırgan grubun saldırıları sonucu ismi öğrenilmeyen ve hayati tehlikesi bulunan bir yurttaşın ağır yaralandığı ve ismi Fırat Yaşar, Sinan Turci, Özgül Aydoğmuş adlı yurttaşlar ise yaralandığı öğrenildi. Yaralıların Esenyurt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. Mahalledeki çatışmalar devam ediyor.

21.44 Erzurum'da Kobanê'ye yönelik saldırıları kınamak amaçlı yapılan yürüyüşe polis saldırısı sonucu çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda HDP İl Başkanı Nevzat Çavuş başına bir cismin isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulansın polis tarafından geri göndermesi üzerine Çavuş, parti yöneticileri tarafından taksiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Çavuş'un durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, olaylar esnasında en az 4 kişi ise gözaltına alındı.  Olay sonrası Mahallebaşı semtini ablukaya alan polis ile yurttaşlar arasında çatışmalar sürüyor.

21.42 Siirt'te Kobanê için devam eden eylemler sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Davut Nas isimli genç memleketinde toprağa verildi.

21.24 BİLAL GEZER'İ ÖLDÜREN POLİSLER BUGÜN DE KARDEŞİNİ YARALADI

Dargeçit'te dünkü çatışmalarda yaşamını yitiren Bilal Gezer'in kardeşi Mehmet Emin Gezer, Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polisler tarafından silahla vurularak ağır yaralandı. Gezer, ambulansla Midyat Devlet Hastanesine sevk edildi.

21.08 DİHA: IŞİD saldırılarının protesto edildiği merkezlerden biri olan Diyarbakır'ın Dicle (Piran) ilçesinde yaşanan silahlı çatışmalarla birlikte çıkan olaylarda 2 yurttaş ve 4 polis yaralandı.

20.23 DİHA: Dargeçit ilçesinde dün yaralı bir şekilde bulunan Eshan Akdoğan adlı yurttaş yaşamını yitirdi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde Umutlu köyü yakınlarında dün yurttaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulunan ve Dargeçit Devlet Hastanesine getirilen Eshan Akdoğan adlı yurttaş yaşamını yitirdi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla vurulan Akdoğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

19.45 DİHA: Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpekyolu üzerinde bulunan Musa Anter Caddesi'nde çıkan olaylarda polis kurşunu sonucu ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaşamını yitirdi.

Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Türkiye çapındaki eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 22 oldu. Tarım ve Hayvanclık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da yaptığı basın toplantısında Diyarbakır’da 10 kişi ile birlikte Türkiye çapında 18 kişinin Kobanê eylemlerinde öldüğünü açıkladıktan kısa bir süre sonra bir ölüm haberi de Siirt'ten geldi. Akşam saatlerinde ise Mardin Kızıltepe'de 2, Dargeçit'te bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Son bilgilere göre, Diyarbakır’da 10, Mardin’de 6, Siirt’te 3, Van’da 1 ve Batman’da, Muş’ta da 1 kişi hayatını kaybetti.

SİİRT İL MERKEZİNDE 1 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtiydi

DİYARBAKIR DARBE GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ 

Diyarbakır'da 12 Eylül darbesinin ardından ilk kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yine aynı dönemin ardından ilk kez askerler tank ve zırhlı araçlarla kentte konuşlandırıldı. 

Askerler, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde sivil polis araçları devriye gezerken, öğle saatlerinden itibaren zırhlı polis araçları da devriyeye katıldı.

Diyarbakır'da 2006 Mart ayında meydana gelen 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalar sırasında askerler, zırhlı araçlar olmadan indikleri kent merkezinin değişik noktalarında görevlendirilmişti.

Polis ekipleri kentte iki gün süren olaylarda yollara kurulan barikatları kaldırdıkları görüldü. Diyarbakır Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı uygulamasını uzattığını bugün saat 03.20'de açıklamasından haberi olmayanlar, sabah erken saatlerde işlerine gitmek için yola çıktı. 

Polis ekipleri sık sık anons yaparak sokağa çıkma yasağı bulunduğu ve vatandaşların buna uymasını istedi. Kentte çok az sayıda taksi ve bazı minibüsler çalıştı. Polis ekipleri de kentin önemli noktalarında yoldan geçen araçlarda arama yaptı. Sokağa çıkma yasağı denetimi öğle saatlerinde sıklaştırıldı. Kentte eczaneler, fırınlar ve akaryakıt istasyonları dışında işyerleri açılmazken, mahalle aralarında bazı bakkalların açık olduğu gözlendi.

Diyarbakır Barosu: Sokağa çıkma yasağı Anayasa'ya aykırı

Hüda-Par, Batman'daki cinayeti üstlendi

DTK BİNASINA BASKIN

Diyarbakır'da bugün saat 07.00 sıralarında polis Özel Harekat Timleri merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına girip arama yaptı. Yaklaşık 30 dakika binada kalan polislerin binadan hiç bir şey almadan ayrıldığı bertildi. DTK Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, polisin binanın arka kapısını kırarak, içeri girip arama yaptığını söyledi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının ardından Dicle Üniversitesi Rektörlüğü yazılı bir açıklama yaparak eğitime 3 gün ara verdiklerini duyurdu. Rektörlük tarafından yayınlanan açıklamada, “Üniversitemizde 8-9-10 Ekim 2014 tarihlerinde eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde de eğitime bir gün ara verildi.

DİYARBAKIR'DA ÖLEN 10 KİŞİDEN 8'İNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Diyarbakır'da dünkü eylemler sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

HAMİT CANER VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Van'da Kobanê’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan eylemde ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

MARDİN'DE YENİDEN YASAK

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir. Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi. Ancak 18.00'dan itibaren yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

KIZILTEPE'DE 2 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpekyolu üzerinde bulunan Musa Anter Caddesi'nde çıkan olaylarda polis kurşunu sonucu ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaşamını yitirdi.

Dargeçit ilçesinde dün yaralı bir şekilde bulunan Eshan Akdoğan adlı yurttaş yaşamını yitirdi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde Umutlu köyü yakınlarında dün yurttaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulunan ve Dargeçit Devlet Hastanesine getirilen Eshan Akdoğan adlı yurttaş yaşamını yitirdi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla vurulan Akdoğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ

Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da, İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir, silahla vurularak yaşamını yitirdi.

KURTALAN'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Siirt'in dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan olduğu öğrenildi.

HAKAN BUKSUR DEFNEDİLDİ

Muş'un Varto İlçesi'nde hayatını kaybeden 25 yaşındaki Hakan Buksur bugün defnedildi.

İSTANBUL'DA 98 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’un pek çok ilçesindeki eylemlere polislerin saldırmasıyla birlikte çatışmalar yaşanırken, 98 kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, protesto gösterilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde 98 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Valilik açıklamasına göre, çatışmalarda 8’i polis toplam 30 kişi de yaralandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Obama ve Kerry Türkiye’nin \'isteksizliğini\' konuşacak

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da 5 Lenin heykeli daha yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...