11 Şubat 2014 17:28

CHP'de istifa üstüne istifa

CHP’de mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterilmeyenice partilerinden birer birer istifa ediyor. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan ve konak belediye başkanı hakan tartan CHP’den istifa. Didim’de ise 1100 kişi istifa dilekçesi verdi

CHP\'de istifa üstüne istifa
Paylaş

CHP’de mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterilmeyenice partilerinden birer birer istifa ediyor. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan ve konak belediye başkanı hakan tartan CHP’den istifa. Didim’de ise 1100 kişi istifa dilekçesi verdi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan noter aracılığı ile CHP'den istifa ettiğine ilişkin dilekçesini genel merkeze gönderdiğini basın toplantısı ile açıkladı. Başkan Çağlayan, başka bir partiden aday olmasının şu an için söz konusu olmadığını kaydederek, "Diğer partilerden veya DSP'den adaylık konusunda henüz bir açıklama yapamam. Şu an öyle bir olay yok. O yönde bana baskılar var aslında ama ben 'Tamam' demiş değilim. Böyle bir kararı tek başıma almam. 'Ben kızdım, aday yanlış, başka partiye gidiyorum' diyemem. İnşallah böyle bir değerlendirme yapmadan parti kararını değiştirir. İstifamın en önemli amacı milletvekilimiz Turgut Dibek'in istifasına destek vermek. Burada ki tepkileri nazara alarak parti meclisini toplayabilirler. Tekrar bizi aday gösterebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi'nden tekrar aday olmaktan mutsuz olmam' dedi. Cavit Çağlayan, istifa açıklamasının ardından, belediye binası önünde toplanan ve kendisine destek veren personel ile partililere de hitaben bir konuşma yaptı.

'ATAMA YANLIŞ'

Partinin yapmış olduğu atamayı yanlış bulduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu; 'Genel merkezin atamalar konusunda yayınladığı usuller vardır. Milletvekilleri atanmayacak. Hele hele partili olan belediyelerde kesinlikle milletvekilleri atanmayacak. Mevcut başkanlarda özel bir sorun yoksa mevcut başkanlarla devam edeceğiz. Şimdi bunlardan hangisine uyuldu?'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 30 Mart yerel seçimleri için mevcut belediye başkanı Cavit Çağlayan yerine milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, aday gösterilmeyince CHP'den istifa etti.

Tartan'ın, yarın DSP'ye katılacağı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi. Tartan, istifa ettiğini belirterek, "Odun koysak alırız anlayışının Türkiye'de hele İzmir'de karşılığı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Hakan Tartan, İzmir'de 2002 yılının Temmuz ayında İzmir milletvekiliyken DSP'den YTP'ye geçmişti. Daha sonra Aktif gazeteciliğe dönen Tartan, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den gelen teklifi kabul ederek, Konak Belediye Başkanı seçildi. Tartan, yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip oldu ancak aday gösterilmedi. Konak'tan da aday gösterilmeyen Tartan, CHP'den istfa etti. Tartan'ın eski partisinin yöneticileriyle görüştüğü yarın DSP'ye katılacağı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi.

CHP'DEN İSİTFA EDEN HAKAN TARTAN, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi. Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri. İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum. Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum. Ben Atatürk'e ve cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim. Odun koysak alırız anlayışının Türkiye'de hele İzmir'de karşılığı olmadığını düşünüyorum. Siyaset önce sevgi ve saygı kurumu. Ben beş yılda İzmir'de bu bağı kurdum. Kadınlara, gençlere, engellilere, hayvanlara, İzmir'in çiçeklerine, böceklerine, geleceğine ekonomisine sahip çıktım. O yüzden İzmir halkına duyduğum saygı gereği bana yapılan saygısızlığı bana ve Ulu Önder Atatürk'e yapılan saygısızlık olarak kabul ettiğim için birilerinin oyuncağı haline gelen CHP'den üzülerek ayrılıyorum”

DİDİM CHP’DE 1100 KİŞİ İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERDİ

Aydın’ın Didim ilçesinde 10 yıldan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren ve geçen aralık ayında tekrar aday gösterilen CHP’li Mümin Kamacı’nın, Belediye Başkan adaylığının MYK ve PM kararı ile iptal edilip yerine Deniz Atabay’ın aday gösterilmesine tepki gösteren partililer Aydın İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Bir grup partli, Mümin Kamacı’nın adaylığının iptal edilmesinden sorumlu olduğunu iddia ettikleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun afişini indirdi. Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, bin 100 partilinin istifa dilekçesini İl Başkanı Barkan Kalınomuz’a teslim etti.

İstifa edenlerin adına basın açıklamasını yapan CHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Okan Kılıç, Genel Merkez’in yanlış bir karar aldığını belirterek bundan dönülmesini istedi. Mümin Kamacı’nın sahipsiz olmadığını göstermek için Aydın’a geldiklerini belirten Kılıç, şöyle dedi; "Genel merkezimiz aday adaylığı sürecinde yaptığı kamuoyu ve anket çalışmalarında Mümin Kamacı’nın diğer aday adaylarına fark attığını görerek Aralık ayında Pari Meclisi toplantısı sonrası tekrar Mümin Kamacı’yı belediye başkan adayı gösterdi. Partinin kapısından bir kere bile girmemiş bir ismin Didim’de bir karşılığı yoktur. Partiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir ismin bize zorla, baskıyla başkan adayı olarak lanse edilmesini biz teşkilat olarak kabul etmiyoruz. Özlem Hanım’ı tanıdığımız günden beri destek verdik. Bugün de başkanımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Bugün partimize ulaşan istifa sayısı bin 100’ü geçmiş durumda. Yapılan son ilçe başkanlığı seçimine katılan partili sayısı bin 150’ydi. Bu yanlış karardan dönülmezse seçimlerde sandık başlarına görevli bulamayacaklar. Kiminle bu seçimi kazanacaklar." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan oğlunun \'3-5 kuruşu\': 1 trilyon!

SONRAKİ HABER

Yargıya büyük operasyon: 168 savcının yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...