14 Ocak 2014 18:44

'HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum'

Başbakan Erdoğan, “Reyhanlı katliamında ey savcı sen neredeydin? 7 gün sen oraya gitmedin neredeydin? İşte şimdi ben buradan HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum. Bir inceleyin bakın, 7 gün Reyhanlı’ya bu savcı niye gitmedi" diye sordu.

\'HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum\'
Paylaş

Başbakan Erdoğan, “Reyhanlı katliamında ey savcı sen neredeydin? 7 gün sen oraya gitmedin neredeydin? İşte şimdi ben buradan HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum. Bir inceleyin bakın, 7 gün Reyhanlı’ya bu savcı niye gitmedi" diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Arena Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

17 Aralıkta hükümete yönelik ağır bir saldırının uygulamaya konulduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; “Görüntüye yolsuzluk iftiralarını koydular. Yolsuzluk iftirasıyla asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk iftirasıyla Türkiye üzerinden oynamak istedikleri oyunu, millete kurdukları, milli idareye kurdukları tuzağı gizlemek istediler. Dikkatinizi çekiyorum. 17 Aralık operasyonu Türkiye’de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyon. Milli iradeyi hedef aldılar. Bankamız halk bankasını hedef aldılar. Milli çıkarlarımızı hedef aldılar. O halk ban ki biz geldiğimizde ederi bir milyar doların çok altındaydı. Ama şimdi ederi 25 milyar dolar. Bunu hazmedemediler. Küresel ölçekte önemli olan tamamen milli olan büyük yatırımlarımızı hedef aldılar.”

‘TIR HATAY'DA YASALARA AYKIRI BİR ŞEKİLDE DURDURULDU’

Milli birlik, kardeşlik ve çözüm sürecinin hedef alındığını öne süren Erdoğan “Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatını (MİT) hedef aldılar. Suriye’de Türkmen kardeşlerimize insani yardım malzemesi götüren MİT’in eşlik ettiği TIR’ı Hatay’da yasalara aykırı bir şekilde durdurdular. MİT kime çalışır? Ülkeye çalışır, vatana çalışır, millete çalışır. Bir savcı Adana’dan kalkıyor bu TIR’ı durdurmak için, insani yardımı engellemek için yasaları çiğneyerek operasyon yapıyor. Ben şimdi buradan soruyorum. MİT bu ülkenin çıkarları için çalışan bir kurum iken, sen kim için çalışıyorsun MİT’in yasasında 26 madde çok açık ortada, çalışma şekli belirlenmiştir. MİT’i yasa dışı şekilde engelliyorsun” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Reyhanlı katliamında ey savcı sen neredeydin? 7 gün sen oraya gitmedin neredeydin? İşte şimdi ben buradan HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum. Bir inceleyin bakın, 7 gün Reyhanlı’ya bu savcı niye gitmedi. MİT’ten neden rahatsız oluyorsunuz. Türkmenlere giden yardımlardan neden rahatsız oluyorsunuz. Çünkü bunlar Türkiye için değil, başkalarının menfaati için çalışıyor. Başkalarına taşeronluk yapıyorlar. Bunlar başkanlarının menfaatini, örgütlerinin menfaatini Türkiye ve milletinin üzerinde tutuyor” diye konuştu.

‘ÖRGÜT BAĞLANTILI ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR’


“Medya ne derse değil, sermaye ne derse değil, çeteler ne derse değil, millet ne derse o olacak” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Siz ne derseniz o olacak. Hedef bu, milli irade hedef olacak. Yargı millete rağmen karar vermez, yargı millet adına karar verir. Millet için karar verir. Yargı milletin seçtiği hükümete, siyasete, meclise, milli iradeye istikamet çizemez, dayatma yapamaz, müdahale edemez. Ben yargının içerisinden hukuka saygın olan yargı mensuplarını tenzih ederim, ama ne yazık ki örgüt bağlantılı çalışanları da tarih affetmeyecektir, yetkili kurum ve kurullar affetmeyecektir. Biz yargının bağımsızlığına saygı gösteririz. Yargının bağımsızlığından daha önemli olan, yargının tarafsızlığıdır. Yargı tarafsız olsun diye bağımsızdır. Eğer siz yargı bağımsız olsun diyor ama yargıyı alıp bir örgütün sınırsız hırsılarına teslim ediyorsanız, orada yargı tarafsızlığı olmaz. Yargının yasama ve yürütme erkine müdahale etmesine izin vermeyiz. Biz her zaman millete hesap vermeye hazırız öylemi? Yürütmeyiz. Yasama millete hesap vermek zorunda. Yargının hesap vereceği bir yer var mı? Yok. Dolayısıyla burada nasıl olsa ben hesap vermiyorum, vermeyeceğim diye kalkıp böyle bir adım atılmasının geleceği olmaz. Onun için burada millete hesap vermenin yolunda açılmalıdır. Eğitim almak için hastaneye, tedavi olmak için okula gitmiyorsunuz öylemi? Siyaset yapmak isteyen siyasi parti kurar, siyasi partiye üye olur. Bunları bir biriyle karıştırdığınızda, hem diğerinin işini yapmasına mani olursunuz, hem de siz kendi işinizi yapamazsınız. Davul sizin boynunuzda kalsın ama, tokmak sizin boynunuzda kalsın diyorsanız, hiç kusura bakmayın. Bu sorumluluktan kaçmaktır.”
Erdoğan, konuşmasının ardından açılış yapılacak yerlere görüntülü bağlandı ve toplu açılışları gerçekleştirdi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Van TEM Şube Müdürü de görevden alındı

SONRAKİ HABER

AİHM Murat Kasap davasında Türkiye\'yi haksız buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...