11 Ocak 2014 20:49

HDP, Şişli\'de seçim startını verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şişli'de seçim startını Okmeydanı Seçim İrtibat Bürosu açılışını ile verdi.

HDP Şişli Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayşe Berktay'ın tanıtımının yapıldığı açılışa, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul Eş Başkanı Arife Çınar ve HDP MYK üyesi Garo Paylan'ın yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. "Şehir senin" pankartının açıldığı açılışta söz alan Ayşe Berktay, belediye eş başkanlık görevinin kendisine onur verdiğini belirterek, seçim için yapılan çalışmalarda her adımın özgürlük için atılan bir adım olduğunu belirtti. Berktay, "Hep birlikte katılımcı yerinden yönetimle özgürlüğü ve demokrasiyi inşa edeceğiz. Cezaevinde bulunan arkadaşların selamını sizlere getirdim. Sayın Abdullah Öcalan dahil tüm siyasi tutsakları özgürlüğe kavuşturacağız" dedi. HDP ve HDK olarak Türkiye siyasi tarihinde seslerini duyuracaklarını belirten Berktay, Gezi direnişinde tüm renklerin seslerini yükselttiğini, yine seçimlerde tüm renklerin sözüne sahip çıkacaklarını belirtti.

Berktay'ın ardından söz alan HDP MYK üyesi Garo Paylan, HDP ile birlikte tüm siyasi partilerin yan yana durabildiğini söyleyerek " Verilen mücadele neticesinde tüm kimlikler bir araya gelerek yeni bir dünya ve yeni bir Şişli inşa edecektir. Önyargıları da bir arada bulunarak kıracağız" dedi.

Paylan'ın ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Ayşe Berktay'ın KCK davasından dolayı cezaevinde kaldığını hatırlattı. Tuncel, Berktay'ın Türk kimliğiyle Kürt halkının mücadelesinde yer aldığı için 'terörist' olmakla suçlandığını belirtti. Tuncel, "Halklar arasına duvarlar ören devlettir. Ülkeyi bu hale getirenler çok kültürlü ve çok kimlikli politika yürütenleri yok sayıp tektipleştirmeye çalışanlardır" dedi. AKP, CHP ve MHP'nin sınır ötesi operasyon tezkeresi çıkarttığı için Roboski katliamının da failleri olduğunu belirten Tuncel, sistemin çürüdüğünü ve hakların alternatifinin HDP olduğunu söyledi. AKP'nin devlet geleneğini yürüttüğünü belirten Tuncel, "Kentsel dönüşümde bile tüm partilerin parmağı var, hepsi buna bulaşmıştır. Biz sorunları çözmeye ve kentimizi yönetmeye adayız. Kürdistan'da BDP Türkiye'de HDP olarak seçimlere gireceğiz. AKP ve diğer partileri tabela partisi yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleşti. Açılış yurttaşların çektiği halaylar ile sona erdi. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et