04 Ocak 2014 06:00

Alevi örgütleri: Toplumun bütün kesimleri harekete geçmeli

Alevi örgütlerinin genel başkanlarına yolsuzluk operasyonlarını ve bu operasyonlar karşısında Alevi örgütlerinin tutumunu sorduk.

Alevi örgütleri: Toplumun bütün kesimleri harekete geçmeli
Paylaş

Metehan UD
Cengiz KOYUNCU
İzmir


Alevi örgütlerinin genel başkanlarına yolsuzluk operasyonlarını ve bu operasyonlar karşısında Alevi örgütlerinin tutumunu sorduk.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez gündemdeki yolsuzluk operasyonlarını gazetemize değerlendirdi.
Yolsuzluk operasyonlarının Hükümetin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Alevi örgütlerinin Başkanları, hükümetin istifa etmesi gerektiğini dile getirdiler. Ayrıca bütün emek ve demokrasi güçlerine çağrı yapan Başkanlar, Hükümete karşı mücadeleyi büyütmek gerektiğini vurguladılar.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, yolsuzlukların sadece bu iktidara ait bir şey olmadığını devletin kendisiyle alakalı olduğunu belirterek “90 yıllık sistemin dönüp geldiği nokta burasıdır. Bugün demokrasi ve sosyal devlet diye ifade edilen devletin resmi bu. Bu resim 90 senedir böyleydi, bugün açıkça dışa vurdu. Neden, çünkü bu güçler açık ve net bir kırılma noktasında.  Ya sorunlar çözülecek, laik demokratik Türkiye, eşit yurttaşlık gerçekleşecek ya da 12 Eylül’le birlikte kurgulanan, hikayesi 90 yıl öncesine dayanan tek kimlik devam edecek” dedi.

‘SÜRECİ YORUMLAMAK YETMEZ’

Halk güçlerinin sürece müdahil olması gerektiği halde süreci yorumlamakla yetindiğini ifade eden Bülbül şunları söyledi: “Durum böyle olunca sistem dönmeye devam ediyor. Artık Alevilerin, Kürtlerin, emekçilerin, demokratların, örgütlü kesimlerin harekete geçmesi gerekiyor.  Hukuk sistemi çökmüş, yargı sistemi çökmüş, yürütme çökmüş, bütün yetkiler Başbakanda toplanmış.” CHP’nin tutumunu da eleştiren Bülbül, “Sosyal demokrat olarak tabir ettiğimiz CHP, buradan iktidar bekliyor. Buradan çıkacak iktidarın AKP’den bir farkı olmaz. Yani Cemaatle AKP’nin çatışmasında, Cemaatten yana taraf alıp buradan iktidara gitmeye çalışmak tipik AKP taklididir” şeklinde konuştu.

‘HÂLÂ NEMALANMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar büyük bir yolsuzluğun gerçekleşmediğine değinerek hükümetin bu durumdan bile mağduriyet yaratmak istediğini belirtti. Bunlar başka bir ülkede olsa başbakanın çoktan istifa edeceğini ifade eden Demir, Başbakanın ise hâlâ ‘dış güçler, komplo’ gibi iddialar ortaya attığını, bunun da hem günah hem de utanılacak bir şey olduğunu belirtti. Hükümetin istifa ederek erken seçime gidilmesi gerektiğini dile getiren Demir, bu konuda sadece emekten ve demokrasiden yana olanların değil toplumun bütün kesimlerinin bu işe tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

SÜNNİ YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez yaşananların alenen ve göz göre göre bir talan olduğunu dile getiriyor. “Gelin bu hırsızlara karşı birlikte yürüyelim” diyerek Sünnilere vatandaşlara çağrı yapan Geçmez, yaşananlara dur diyenin yine emekçiler olacağını belirtiyor.

ÖNCEKİ HABER

Aktarlara rağbet arttı

SONRAKİ HABER

Bir yolsuzluk iddiası da Urfa’dan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...