17 Eylül 2013 15:54

Özelleştirmeye karşı direniş çadırı

Muğla’da  termik santrallerinin ve madenlerin özelleştirilmesine karşı işçiler Yatağan Termik Santrali önüne direniş çadırı kurdu.Muğla’nın Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar özelleştirilmesine yönelik kararın Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası özel

Özelleştirmeye karşı direniş çadırı
Paylaş

Muğla’nın Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar özelleştirilmesine yönelik kararın Resmi Gazete’de yayımlanması sonrası özelleştirmeye karşı, santrallerde ve kömür işletmelerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu sendikaların başlattığı eylemler sürüyor.

Şehir merkezinde imza standı kurarak 50 bin imza toplayan sendikalar Yatağan Termik Santrali önünde direniş çadırı kurarak eylemlerini sürdürdü. İşçiler hükümetin santraller ve kömür ocaklarını özelleştirme fikrinden vazgeçinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.

Termik santral önünde yapılan eylem ve çadır kurulma eylemine Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin, Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, ESM Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüboğlu, Memur-Sen Şube Başkanı Ramazan Girgin katıldı.
Eylemde işçiler “Her yer Yatağan her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İşçi memur el ele genel greve” sloganları attı.

‘24 SAAT NÖBETTEYİZ’

Tes-İş ve Maden-İş adına yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, daha önce 15 Ocak günü kurulan direniş çadırını sökerken 2013 yılınının mücadele ve direniş yılı ilan edildiğini hatırlatılarak şunları söyledi; “ Umarım bizi yönetenlerin aklı başına gelir de bizi bir daha test etmeye kalkmazlar. İnşallah bu çadırı bir daha kurdurmazlar’ demiştik. Görüyoruz ki  bizi yönetenler, hâlâ Yatağan’ın geçilmez olduğunu anlayamamışlar. İşte onurlu tarihi yeniden yazmak için buradayız. Direniş çadırımızı  kurarak, direnişimizi büyütmek için 24 saat nöbet tutacağız, tüm ülkeyi Yatağan ve direniş alanı  yapma kararı aldık. Bu aldığımız karara Enerji ve Maden işçilerine yaraşır şekilde, fedakarca ve bir örgüt disiplini içersinde sonuna kadar, sahip çıkacağız.”

MÜCADELEDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Siyasi iktidarın termik santralleri ve maden ocaklarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmekten vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Erçelik, “Çünkü satacakları babalarının malı değil, devlete emanet edilmiş milletin malıdır. Bize bu işyerleri miras kalmadı, onları çocuklarımızdan ödünç aldık. Satacağız dedikleri santrallerde hala trilyonlarca liralık büyük yatırımlar ve ihaleler yaparak özel sektöre yaranma telaşındalar. Gücünüzü, gücümüzü dosta düşmana gösterelim. İşçilerin gücünü sadece işyerlerinde değil, sadece meydanlarda değil sandıkta da göstereceğiz. Siyasi iktidara buradan sesleniyorum. Emeğimizle oynamayın.  Bu bizim sonumuz olursa sizin de sonunuz olur diyoruz. Onurumuz, işimiz, aşımız, geleceğimiz, ülkemiz için savaşsa savaş diyoruz” diye konuştu.

Tüm sendikalara ve özellikle de  Türk-İş’e çağrıda bulunan Erçelik, “İşçi sınıfının üzerindeki ölü toprağı kaldırmak için sizleri Yatağan’a davet ediyoruz.  Gelin bu direnişe güç verin, gelin işçi sınıfının birlik beraberlik ve dayanışmasına öncülük edin. Destek verin, omuz verin güç verin, her yeri Yatağan yapalım” dedi.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin özelleştirmelerin işçi ve emekçilerin menfaatine yapılmadığını vurgulayarak, “Dolayısıyla bizler burada sadece kendi işimizin, aşımızın kavgasını vermiyoruz. Tamamen Batı dayatması olan özelleştirmeye karşı halkın malı olan bu santral ve kömür ocaklarımıza vatan malı bilinci ile sahip çıkıyoruz. En büyük gücümüz ise haklılığımız ve meşruluğumuzdur. Burada kazanılacak zafer diğer yerlere de barikat olacaktır. Çalışkan dedenin mirasyedi torunu mantığı ile milletin mallarını talana, peşkeşe açanlar Yatağanda ve Milas’ta hüsrana uğrayacaklardır. Sadece kamuda değil Enerji sektöründe de taş üstünde taş bırakmamaya çalışan hükümetten talebimiz, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptal edilmesidir” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilerden Bakanlık önünde açıklama

SONRAKİ HABER

Adıyaman TPAO'da taşeron baskısına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...