14 Eylül 2013 14:29

Hatay'da yaşamlarını yitirenlerin ailelere ziyaret

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu HDP ve BDP heyeti, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın ailelerini ziyaret etti. Ziyarette aileler, çocuklarının katillerin bir an önce bulunması ve yargılanmalarını istedi.BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu

Hatay'da yaşamlarını yitirenlerin ailelere ziyaret
Paylaş

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu HDP ve BDP heyeti, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın ailelerini ziyaret etti. Ziyarette aileler, çocuklarının katillerin bir an önce bulunması ve yargılanmalarını istedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu HDP ve BDP heyeti, Eskişehir'de gezi olaylarında polisin darp etmesi sonucunda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz ve Hatay'da polisin attığı gaz bombası sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen Ahmet Atakan'ın Hatay'da yaşayan ailelerini ziyaret etti. Ziyaret için Ertuğrul Kürkçü İstanbul'dan havayolu ile Antakya'ya geldi. Antakya'ya gelişi sırasında BDP PM üyesi Zeki Koç BDP İl ve İlçe yöneticileri, HDP yöneticileri ve 78'ler Derneği üyeleri Kürkçü'yü karşıladı. Ardından heyet Antakya'nın Ekinciler beldesinde bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın evini ziyaret etti. Ziyarette Kürkçü kısa bir konuşma yaptı. Kürkçü Korkmaz ailesinin ziyaretlerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, acılarını paylaştıklarını ve yanlarında olduklarını ifade etti. Korkmazın katillerinin aklanmaya çalışıldığını ifade eden Kürkçü, "AKP'nin görüşünü benimsemiyorsan ezileceksin, paran yoksa, kimsen yoksa ezileceksin, bu ülkede Hrant Dink'in katilleri aklandı. Kimse bu güne kadar Erdoğan kadar diktatör olmamıştır. Gezi direnişinde bu duruma bir başkaldırıdır. Bu nedenle AKP hükümeti şiddetle bastırmaya çalışıyor" dedi.

'BENİM OĞLUM BEŞ YIL ÖNCE KALP AMELİYATI OLMUŞTU'

Kürkçü'nün konuşmasının ardından konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da, "Benim oğlum beş yıl önce kalp ameliyatı olmuştu. O zaman ölseydi bu kadar canımız yanmazdı, ama oğlum darp edilerek öldürüldü. Ben onların polis olduğuna inanamıyorum, onların AKP'nin polisidir. Bunlar AKP tarafından beslenen polislerdir. Bu kadar zülüm neden, bu kadar acı neden, biz artık acı ve zulüm yaşamak istemiyoruz" dedi. Ziyaret esnasında duygulu anlar yaşanırken, bazı yurttaşların göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Konuşmalar ardından heyet Korkmazın ailesinin evinden ayrılarak Hatay'da polisin attığı gaz bombası kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen Ahmet Atakan'ın ailesini ziyaret etti.

Küçük, Atakan ailesi ile yaptığı görüşmede Hatay'daki olayların sorumlusu olarak vali ve mülki amirleri gösterdi. Hatay'da bir olağanüstü hal durumunun yaşandığını belirten Kürkçü, "Bunların tamamını Meclis'e sunacağız. Türkiye'de vatandaş hak sahibi olarak görülmüyor. Bizler bu duruma karşı duracağız ve sizlerin yanınızda olacağız" dedi.

'BURADA BİR CANAVAR VAR'

Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan ise, "Hatay'da birçok oyun oynanıyor. Birileri bağırıyor ancak Erdoğan halkın sesine kulak vermiyor. Erdoğan çıkıp Suriye'de kimyasal çığırtkanlığını yaparken, sanki kendi insanların üzerine biber gazı değil de, gül suyu sıkıyor. Asıl kimyasalı Erdoğan kullanıyor, kendisi de çocukların üzerinde kullanıyor. Burada bir canavar var. Bunun için hep beraber güç birliği içinde olmamız gerekiyor. Ayrıca bizler tüm demokrat ve sosyalist kesimleri mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretler sonrası Kürkçü ve beraberindekiler Ahmet Atakan'ın yaşamını yitirdiği yerde incelemede bulundu. (HAYAT)

ÖNCEKİ HABER

El Kaide ABD’yi hedef gösterdi

SONRAKİ HABER

Karanfillerle Kadıköy'e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...