10 Eylül 2013 12:43

Hatay'da polis saldırısı: Ahmet Atakan yaşamını yitirdi

ODTÜ, Mamak-Tuzluçayır ve Okmeydanı'nda halka yönelik gerçekleşen saldırılar pek çok merkezde protesto edildi. Antakya'da da her Pazartesi gerçekleştirilen Abdullah Cömert yürüyüşünde 22 yaşındaki Ahmet Atakan, polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdi.

Hatay'da polis saldırısı: Ahmet Atakan yaşamını yitirdi
Paylaş

Yaralandıktan sonra ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Atakan'ın duran kalbi burada yeniden çalıştırılarak yoğun bakıma alındı.

Ancak Atakan yaklaşık 15 dakika sonra, saat 2.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Atakan'ın yaşamını yitirdiği haberinin alınması sonrası hastane önünde bekleyen yakınları ve yoldaşlarına da polis saldırısı gerçekleşti.

'YÜKSEKTEN DÜŞEREK ÖLDÜ' İDDİASI

Polis ise Atakan'ın çatıdan düşerek öldüğü iddiasında bulundu. Hatay Valiliği de yaptığı açıklamada Ahmet Atakan'ın ölüm nedeninin, yüksekten düşme olabileceğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara ise twitter'daki mesajında "Ahmet Atakan ' ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şu anki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor" dedi.

DHA'nın haberine göre Atakan'ın ilk otopsi raporunda ''Yüksekten düşmeye bağlı omurilikten kırık, iç organlarında parçalanma'' ifadeleri yer aldı.

MİLLETVEKİLİ AKGÖL: KAFASINDA DARP VAR

Olayın duyulmasının ardından CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, hastaneye gelerek Atakan'ın durumu hakkında bilgi aldı. Akgöl, hayatını kaybeden Atakan'ın başında darbe olduğunu söyledi.

'ÖN OTOPSİDE YÜKSEKTEN DÜŞTÜĞÜNE DAİR BULGU YOK'

Bianet'ten Ayça Söylemez'e konuşan Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ise  olayın ardından Hatay Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve ön otopsiye girdiğini belirterek, "Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması. Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz. Zaten Valiliğin peşinen açıklama yapmaması gerekir. Kesin bilgi elde etmeden açıklama yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Otopside yüksekten düşmeyi belirten tıbbi bulguya rastlamadık. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yoktu. Düşenlerde genelde bu kırıklar görülür.”

AHMET ATAKAN İÇİN HER YERDE EYLEMLER DÜZENLENECEK

Halkevleri üyesi olan Ahmet Atakan otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp'a getirildi. Atakan için ülkenin dört bir yannda eylemler düzenleneceği ifade edildi. Taksim Dayanışması saat 19.00'da İstanbulluları Taksim Meydanı'na çağırırken Ankara'da saat 20.00'de mahallelerde toplanılarak Kızılay'a yürünecek. İzmirliler 20.00'de Alsancak Sevinç Pastanesi önünde bir araya gelecek. Antalya'da saat 19.00'da Kaza Parkı'nda, Adana'da ise aynı saatte 5 Ocak Meydanı'nda toplanılacak. Kocaelililer de Cumhuriyet Parkı'nda saat 19.00'da bir araya gelerek protesto gösterisi düzenleyecek.

Ahmet Atakan'ın yaşamını yitirmesi üzerine yurttaşlar tepkilerini çeşitli şekillerde göstermeye başladı. Kadıköy'deki Karaköy Kabataş Eminönü iskelesine "Ahmet Atakan ölümsüzdür. Katil polis hesap verecek" yazılaması yapıldı.

Ahmet Atakan'ın vurulduğu yer de çiçeklerle bir anıta dönüştürüldü.

Ahmet Atakan Gezi eylemleri'nin başladığı Haziran ayından bu yana yaşamını yitiren 6. genç oldu.


MUHABİRLERİMİZ DARP EDİLDİ

Protesto gösterileri Ankara'nın dört bir yanında da devam etti. Mamak halkı yine Tuzluçayır Meydanı'nda toplandı.

Polis saldırısı sırasında bölgedeki büyük bir inşaatın üzerine çıkarak saldırıyı görüntüleyen Evrensel ve Hayat TV muhabirleri Hasan Akbaş ile Birkan Bulut polis tarafından darp edildi. 20 kadar çevik kuvvet, Akbaş'ı yerlerde sürükleyip, Bulut'u darp ederken, basın kartını gösteren muhabirlerimize verilen yanıtsa: "Biz sizin nasıl gazeteci olduğunuzu biliyoruz" oldu.

Batıkent Meydan AVM önünde bir araya gelen yüzlerce Batıkentli de saldırıları protesto etti. Meydan AVM önünden Ergazi Mahallesi'ndeki Pir Sultan Abdal Cemevine bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca Batıkent sakinleri de evlerinden ışıkları açıp kapatarak protestoya destek verdi.

Ankara'da Çayyolu, Dikmen ve Yüzüncü Yıl'da da eylemler yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet savaştan vazgeçsin artık

SONRAKİ HABER

Alevilerin taleplerini dinlesinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa