09 Eylül 2013 01:03

Sadiye meslektaşlarını Çağlayan’a çağırıyor

KCK operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan gazetemiz muhabiri Sadiye Eser’in ilk duruşması yarın başlıyor. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sadiye, meslektaşlarını yaşanan hukuksuzluğa tepki göstermek için Çağlayan Adliyesi’nde görülecek ilk duruşmaya çağırıyor.Sadi

Sadiye meslektaşlarını Çağlayan’a çağırıyor
Paylaş
İsmail Afacan

Sadiye’nin 10 aydır tutuklu olmasının nedeni ise gizli tanık Hasan’ın birbirini tutmayan çelişkili iddiaları. Bunun yanı sıra BDP İl Örgütü’nün önünden geçmesi ve giydiği kıyafetleri de “işlediği suça” delil olarak gösteriliyor...
Sadiye, 10 aydır mesleğinden ve ailesinden uzak. Sadiye’nin yokluğu ailesini derinden etkilemiş. Annesi, babası ve yeğenleri Sadiye’nin eve dönüşünü sabırsızlıkla bekliyor.
Sadiye’nin ailesiyle 10 aydır yaşadıklarını ve yarın görülecek davayı konuştuk.  

BDP YÖNETİCİSİNİN YAKINI OLMASI SUÇ MU?

Eser ailesinin evlerine röportaj için gittiğimizde Sadiye tutuklandıktan sonra onun fotoğraflarından oluşan saat dikkatimizi çekiyor. Dile kolay 10 aydır, kızları cezaevinde. Sadiye’nin ailesi biran önce zamanın geçip kızlarının evine geri dönmesini istiyor.  
Sadiye, Eser ailesindeki tek tutuklu değil. Eser aileden 2’si tutuklu 2’si tutuksuz 4 kişi KCK davasından yargılanıyor.
Sadiye Eser’in Ağabeyi Mehmet Eser, kardeşinin yargılanmasına neden olan iddiaların altı boş olduğunu söylüyor. Eser, “BDP eski ilçe başkanı yakını olmak ne zaman suç oldu?​” diye soruyor. Yanıtını da kendi veren Ağabey Eser; mahkeme için BDP’li olmanın suç olduğunu belirtiyor. Kardeşinin bir gizli tanık ifadesi ile 10 aydır tutuklu olduğunu aktaran abi Eser, gizli tanığın ifadelerinin de çelişkili olduğunu ve aslında kardeşinin gazetecilik yaptığı için tutuklu olduğunu dile getiriyor.

SADİYE HALAM OLMADAN BURALAR NEŞESİZ

Sadiye’nin yeğenleri de halalarının evdeki yokluğunu en fazla hissedenlerden. Nazlı Eser, halasının 10 aydır haksız yere tutuklu olduğunu dile getiriyor. Halasının kendisi ile sürekli vakit geçirdiğini söyleyen Nazlı Eser, halası varken evin daha neşeli olduğunu ifade ediyor. Sadiye tutuklandıktan sonra evde sürekli bir üzüntü havası hakim olduğunu dikkat çeken bir diğer yeğeni Gurbet Eser ise halasının yıllarca gazetecilik yapmak için okumasına rağmen bugün tutuklu olduğunu söyleyerek yaşananlara tepki gösteriyor. Gurbet Eser’de halası Sadiye’nin en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşmasını diliyor.


BİR GARİP İDDİANAME!

MUHABİRİMİZ Sadiye Eser’in tutuklandığı davayla ilgili hazırlanan iddianame çelişkilerle dolu. İddianameye delil olarak konulan 5 numaralı fotoğraftaki kişi muhabirimizle aynı evde gözaltına alınan Leyla Eser. Gizli tanık 7 Aralıkta verdiği ifadede bu fotoğraftaki kişinin Leyla Eser olduğunu söylüyor. Ancak 5 numaralı fotoğraf, 10 Aralıkta eve yapılan baskında el konulan fotoğraf. İddianamedeki skandallar bununla bitmiyor. Ek klasörlerde 2 ile numaralandırılan fotoğraftaki kişi muhabirimiz Sadiye Eser. Ancak gizli tanık bu kişinin Leyla Eser olduğunu söylüyor. Aynı gizli tanık kendisine gösterilen ve Leyla Eser olan kişiyi ise tanımadığını söylüyor. 10 Aralıkta yapılan ev baskınları için alınan mahkeme kararına göre, muhabirimizin olduğu evden 4 kişinin gözaltına alınmasına karar veriliyor. Karara göre gözaltına alınmasına karar verilenler 4 kişi; Sadiye Eser, Leyla Eser, Hüseyin Eser ve Hayri Eser. Ancak evi basan polisler Hayri Eser’in evde olmadığını anlayınca yerine kızı Zozan Eser’i gözaltına alıyor. İddianamedeki çelişkiler bununla da sınırlı değil. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul ne kazandı?

SONRAKİ HABER

Suriye’nin istikbali mi İsrail’in güvenliği mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa