09 Eylül 2013 00:36

Teknik Tekstil işçisinin sabrı taşıyor

ÇİĞLİ Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Teknik Tekstil Fabrikası’nda örgütlenen Teksif Sendikası Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının ardından başvurulan arabulucu görüşmeleri de anlaşmazlıkla sonuçlandı.  Teknik Tekstil’de grev gündemde.Arabulucu g&o

Teknik Tekstil işçisinin sabrı taşıyor
Paylaş
Halil Bandırma

Arabulucu görüşmelerinin son gününde sendika temsilcilerinin ve patron vekillerinin toplu iş sözleşmesi taslağı üzerine yaptığı toplantı sırasında 7-3 vardiyasında çalışan işçiler servislere binmeyerek fabrika önünde eylem yaptı. Alkışlarla aylardır bir sonuç alınamayan görüşmeleri ve taleplerine sessiz kalan patronlarını protesto etti ve görüşmeler sonuçlanana kadar fabrika kapısında bekledi.

‘TEKLİF KABUL EDİLEMEZ’

Toplantı sonrası kapıya gelip işçilere bilgi veren Teksif İzmir Temsilcisi Faruk Aksoy patron vekillerinin yüzde 4 zam ve yıllık 24 yevmiye ikramiye ile karşılarına çıktığını ve bunun işçiler açısından kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Teknik Tekstil patronu Hilmi Uğurtaş bu fabrikada dünyaca ünlü Ecenem ve Zara Firmalarıyla iş yapıyor.

ÖNCELİKLİ TALEP ÜCRET ARTIŞI

Teknik Tekstil’de çalışma koşullarını ve iş sözleşmesindeki taleplerini dinlediğimiz, 9 yıldır bu fabrikada çalışan ambar görevlisi İlyas Gökçe “Öncelikle talebimiz ücretlerimizin arttırılması, asgari ücretle çalışıyoruz ve geçinemiyoruz. 3 vardiya sistemi olduğu için artık fazla mesai de yapmıyoruz.” diyerek kimyasal parası, sağlıklı güvenli bir çalışma hayatı ve ortak iş yapan başka fabrikalarda olduğu gibi yılda 4 maaş ikramiye talep ettiklerini belirtti.

YILDA 4 İKRAMİYE

12 aylık yıkamacı olan Cebrail Karabağ ise patronlarının aylardır kendilerini oyaladığını, işçilerin çalışma koşullarının ve iş baskının ağır olduğunu belirtti. Daha önceleri işçilerin çay dahi içmediklerini belirten Karabağ, taleplerinin öncelikle kimyasal parası, servislerin kapıdan alması ve maaşların arttırılıp yılda 4 ikramiye verilmesi olduğunu dile getirdi.

‘KİMYASAL PARASI HAKKIMIZ’

8 yıllık bir başka işçi olan Engin Karataş 2 çocuk babası. Fabrikanın kimyasallarla iş yapılan ve sağlık koşullarının en ağır olduğu yıkama bölümünde çalışan Karataş “Asgari ücretle çocuk büyütmeye çalışıyoruz ama yetmiyor, maaşlarımız en az 1000 lira olmasını talep ediyoruz ki aslında geçinmek için en az 1300-1400 gerekli” diyerek taleplerini ifade etti. Kimyasal ile çalışmanın zorluğundan bahseden Karataş, kimyasal parasının benzer işlerin yapıldığı her yerde verildiğini ve her gün bu koşullarda çalışmanın insanı öldürdüğünü dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış için tam hak eşitliği şart

SONRAKİ HABER

Hastanenin yerine AVM mi yapılacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...