01 Eylül 2013 16:03

Savaşı isteyenler işbirlikçiler

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yaptıkları açıklamada, Ortadoğu’da savaşı halkların değil emperyalist ve onların işbirlikçilerinin istediği belirtti. Hükümetin ABD taşeronluğu yaptığı belirtilen açıklamalarda, barış için mücadele çağrısı yapıldı.T

Savaşı isteyenler işbirlikçiler
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yaptıkları açıklamada, Ortadoğu’da savaşı halkların değil emperyalist ve onların işbirlikçilerinin istediği belirtti. Hükümetin ABD taşeronluğu yaptığı belirtilen açıklamalarda, barış için mücadele çağrısı yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, Irak, Suriye, Mısır, Filistin, Türkiye ve diğer ülkelerin ABD’nin başını çektiği emperyalist ülkeler arasında yeniden paylaşılmak istendiği belirtildi.

ORTADOĞU KAN GÖLÜNE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR

Açıklamada,  “Ortadoğu kan gölüne çevrilmek isteniyor. Savaş “demokrasi ve özgürlük” getirme vaadi ile her geçen gün daha da kızıştırılıyor. Uzun soluklu bu tehdit yüzünden Suriye üzerinden en sıcak günleri yaşıyoruz, savaşın acı soluğunu daha yakından hissediyoruz. Roboski, Reyhanlı, Rojova, Mısır’da yaşananların hesabı sorulmadan Suriye’deki kimyasal silah kullanımı ile gerçekleşen katliam derin acılara yol açmış, Halepçe’nin acısı dinmeden, bir yenisi eklenmiştir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, savaşa taraf olanın Ortadoğu halkları değil, emperyalist ülkeler ve işbirlikçi yerel uzantıları olduğuna dikkat çekildi.Kürt sorunun çözümünde gündeme gelen barış ve müzakere süreci ile ilgili kaygı ve endişelerin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken TBB, “Barış sürecinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması için başta AKP hükümeti olmak üzere, tüm kesimler ellerinden geleni yapma iradesini göstermelidir. Kürt halkının temel taleplerini karşılayarak toplumsal bir barışı kurmak; kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun, üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye sorunların gerçek çözümüdür” dedi. Açıklamada, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek isteyen emperyalist müdahalenin durdurulması talep edildi.

ABD TAŞERONUNDAN HESAP SORACAĞIZ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada silahların konuştuğunu dile getirdi. Beko, silahlar konuştukça bütün insanlığın ağır bir sarsıntı yaşadığını ifade etti. AKP iktidarının mezhep eksenli çatışmaları kışkırttığını belirterek, “Maalesef AKP iktidarı da bu savaşlarda aktif bir taraf olmakta, bölgede mezhep eksenli çatışmaları kışkırtmaktadır. Akan gözyaşı ve kan iç siyasi hesaplara da tahvil edilmeye çalışılmaktadır. Kendi katliamcılarını 'kahraman', diğer tarafın katliamcılarını 'firavun' ilan eden Başbakan 'Her firavunun bir Musa’sı vardır' diye tehditkar bir dille konuşmaktadır. Ancak aynı AKP’nin Suriye’ye yönelik emperyalist bir saldırı için lobi yapması iktidarın Musa’sının ABD ve diğer emperyalist güçler olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Beko, Ortadoğu’daki çatışma ve savaşlardan en çok ABD’nin kârlı çıktığına dikkat çekti.

AKP kendi halkına kan kustururken, Suriye için demokrasi nutukları çekmeye devam ettiğini vurgulayan Beko, AKP’nin hevesle yaptığı taşeronluk sonucunda Türkiye, sokaklarında yabancı uyruklu eli silahlı grupların, ajanların, gizli servislerin, emperyalizmin özel kuvvet olarak kullandığı çapulcu sürülerinin cirit attığı bir ülke haline geldiğini kaydetti.

ABD taşeronluğu yapan hükümetten hesap soracakların belirten Beko, barış için mücadele edeceklerini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP savaşa hayır mitingleri yapacak

SONRAKİ HABER

Rojava kazanırsa, insanlık kazanır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa