01 Eylül 2013 14:24

Medyadan Obama’ya ‘Çark etti’ sitemi!

Yandaş medyanın gündeminde bugün yine Suriye’ye yönelik müdahale tartışmaları vardı. Günlerdir adeta savaş çağrısı yapan medya bu tavrını sürdürdü. Çizilen savaş haritaları, nefret söylemleri, çatırdayan koalisyona ‘vazgeçme’ çağrıları derken medya bugün de Barack Obama&rsquo

Medyadan Obama’ya ‘Çark etti’ sitemi!
Paylaş
Erdi Tütmez

Gazetelerin bir çoğunda da Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı konuşma vardı. Ancak birkaç gazetede de sınırın hâlâ hareketli olduğu ve her an müdahalenin başlayacağı haberleri de vardı.

MEDYA ÜZÜLDÜ

Günlerdir savaş kışkırtıcılığında üst sıraları kimseye bırakmayan Sabah gazetesi bugün, ‘Top Kongrede’ manşetiyle çıktı. Haberin spotunda “Başkan Obama, ‘Ben Suriye’ye müdahale yanlısıyım ama Kongre’nin görüşü şart’ dedi. Kongre konuyu 9 Eylül’de görüşüp karara bağlayacak” ifadelerini kullanan Sabah, birinci sayfasından yine vurulacak yerleri gösteren bir harita verdi. Gazete iç sayfalarında da savaş çağrılarını sürdürerek, ‘Kongreden sonra müdahale’ tarzı haberler yaptı.

Bugünün en ilginç manşetlerinden birini Güneş gazetesi attı. Gazete Obama’ya tepki göstererek “Obama yan çizdi” manşetini attı. Obama’nın müdahale tarihini Kongre’den sonraya ertelemesi Güneş’in tepkisine neden oldu. Haberin spotunda, “ABD Başkanı ‘Suriye’yi cezalandıracağız’ dedi, ardından da ‘Ama’yı ekledi: Bu başkasının savaşı. Kongrenin onayını almam gerekli” ifadelerini kullanan gazete savaşın bir an önce başlamamasına bir hayli içerlemiş gözüktü.

Akşam gazetesi de bugün ‘Vurmaya hazırız’ manşetiyle Obama’nın sözlerini manşetine çıkardı. Gazete Obama’nın yeni hedefinin Kongre’den onay almak olacağını yazdı.

Türkiye gazetesi bugün ‘Tek çare müdahale’ manşetiyle çıktı. Gazete müdahalenin her an olabileceğini iddia ederek, Türkiye’nin savaşa hazır olduğunu yazdı.

Yeni Şafak gazetesi ise ‘Sınırda son hareketlilik’ manşetiyle çıktı. Haberin spotunda, “Türkiye, Suriye’ye muhtemel müdahale öncesinde son hazırlıklarını yapıyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Korg. İhsan Uyar, beraberindeki askeri heyet ile sınırdaki birlikleri kontrol etti” ifadelerine yer veren Yeni Şafak, Türkiye’nin olası bir müdahale durumunda her şeye hazır olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesi de ‘Önce Kongre sonra füze’ manşetiyle çıktı. Hürriyet, Obama’nın kafasında birçok ‘Ama’nın bulunduğunu yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sokak ortasında kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

‘Şahinler’ de Erdoğan gibi düşünüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...