Eti-Krom’da direniş sürecek
Nacaran’da toplanan işçiler daha sonra Eti-Krom AŞ’nin önüne giderek şirkete girmeye çalışan kamyonlara müdahale ettiler. İş makinelerinin giriş çıkış yapmasına izin vermeyen işçiler talepleri kabul edilene kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylediler.
40 ARKADAŞIMIZ ÖLDÜ
Eti Krom AŞ’ye bağlı taşeron firmalardan Tekin Madencilik’te çalışan Recep Özer, fabrika yetkililerine seslenerek “Sonuna kadar buradaki insanlar direnecek bunu bilin” dedi.
“Biz bu davaya baş koymuşuz, insanlara insan gibi hakkını versinler” diyerek tepkisini dile getiren Özer, kendilerine sahip çıkacak kuruluşları aradıklarını ama kimsenin yardım, destek vermediğini kaydetti.
Nurfa Madencilik’te çalışan Erdem Güldemir, iş bırakan işçilerin boşuna iş bırakmadığını hatırlatarak, işçilerin maaşlarının tümünün bankaya yatırılmaması ve taşeronluk sistemi gibi durumların işçileri direnişe ittiğini söyledi. “Taşeronluk sistemi geldi geleli kırk küsur arkadaşımız hayatını kaybetti, bunun tek sebebi taşeronluk sistemidir” diyen Güldemir, taşeronluk sisteminin esnek çalışma, esnek çalışmanın da işçi cinayetlerine sebep olduğunu söyledi.
PATRON KOLOMBİYA’DA
Fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçilerin yanına gelen Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, işçi temsilcileriyle konuştu.
Eti-Krom AŞ ana firma sahibi Mehmet Yıldırım’ın şu an Kolombiya’da olduğunu temsilcilere ileten kaymakam Çiçekli, işçilerin fabrika önünde taşkınlık çıkarmamasını, fabrika önündeki bekleyişlerini sürdürmemelerini söyledi.
Kaymakamla görüşen Krom İşçisi Murat Yılmaz “Kaymakam hanım bizi duyduğu için teşekkür ederiz ama o da derdimize çare olamadı” diye konuştu.
YEREL GAZETELERE AÇIKLAMA
Eti-Krom AŞ yönetim kurulu yerel gazetelere yaptığı yazılı açıklamada greve çıkan maden işçilerinin, kendi kurumlarında çalışan işçiler değil taşeron firmaların işçileri oldukları ve greve çıkacak bir durumun olmadığı iddia edildi. Aynı zamanda işçilerin maaşlarının ve sigorta primlerinin zamanında yatırıldığının iddia edildiği açıklamada, işçi olmayan kimi çevrelerin işçilerin servislerinin önünü keserek başka amaçlarını uygulamak için işçileri kullandığı iddia edildi. Emek Partisi ve daha sonrasında CHP’nin grev alanına gerçekleştirdiği ziyaret ima edilerek aynı zamanda iki siyasi parti Elazığ İl temsilcilerinin, yaklaşan yerel seçimler vesilesiyle işçileri kışkırttığı iddia edildi. (Elazığ/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et