20 Ağustos 2013 19:26

Şakran’da taciz sürüyor

Gezi eylemleri sonrası gözaltına alınarak tutuklanan ve Şakran Cezaevine konulan Elif Kaya’ya yönelik taciz ve cezaların sürdüğü belirtildi. Elif Kaya cezaevi girişinde yapılmak istenen çıplak aramaya direnmiş ve bir aylık görüş cezası almıştı. Kaya’nın yaşadıkları ile ilgili açtığı davanın duruşması Karşıy

Şakran’da taciz sürüyor
Paylaş

TEHDİT VE SÖZLÜ TACİZ

Önceki gün görüşe giden Elif Kaya’nın görüşçüsü Birkan Mengütay, Elif’in yaşadıklarını anlattı. Elif Kaya’nın avukatı ile görüşmeye giderken gardiyanlar tarafından yeniden tacize uğradığı ve direndiği için de yine bir aylık görüş cezası verildiği belirtti. Mengütay, Elif’in avukatının yanına götürülürken, “Artık aramaya alışmışsındır.”, “Aramak iyidir.”, “Sizlerin nerelerinize neler sakladığını iyi biliriz biz” gibi sözlü tacizlere uğradığını belirten Mengütay, avukatı ile görüştürülmeden koğuşa tehdit ve sözlü tacizler eşliğinde götürüldüğünü dile getirdi. Kaya’nın avukatıyla görüşme ısrarı sonucu farklı bir gardiyan grubu tarafından avukatının yanına götürüldüğünü anlatan Mengütay, son olaydan sonra Kaya’ya bir aylık görüş yasağı verildiğini sözlerine ekledi. Kaya’nın kendisine yapılan tacizleri anlattığı mektuplarının da cezaevi idaresi tarafından karalandığını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)


LUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN BERKİN İÇİN AÇIKLAMA

ULUSLARARASI Af Örgütü, İstanbul’daki protesto gösterileri sırasında, başına biber gazı fişeğinin isabet etmesi üzerine ağır yaralanan ve 65 gündür yoğun bakımda yatan 14 yaşındaki Berkin E. ile ilgili gelişmeleri takip ettiğini belirten bir açıklama gerçekleştirdi.
Açıklamada şunlar ifade edildi: “İlkokul Öğrencisi Berkin E., 16 Haziran sabahı ekmek almak için fırına giderken, görgü tanıklarına göre başına isabet eden biber gazı fişeği sebebiyle hastaneye kaldırıldı.Babası tarafından Uluslararası Af Örgütü’ne iletilen bilgilere göre, aynı gün beynine iki acil ameliyat yapıldı. Berkin E.’nin avukatının suç duyurusu ve güvenlik kamerası görüntüleri taleplerine karşın 65 gündür, çevredeki kayıtlara ulaşılması ve tanıkların dinlenmesine yönelik başvurular sonuçsuz kaldı, herhangi bir işlem yapılmadı. Uluslararası Af Örgütü olarak Berkin E.’nin yaralanması ile ilgili hazırlık soruşturmasının en kısa zamanda etkili, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yapılmasını, soruşturmayla ilgili ailesinin ve avukatlarının tam olarak bilgilendirilmesini ve sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Devlet görevlileri tarafından yapıldığı iddia edilen insan hakları ihlalleri cezasız kalmamalıdır.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay, Emek Sineması kararını bozdu

SONRAKİ HABER

Abdullah Avcı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...