11 Ağustos 2013 15:24

“Kentsel Yaşam” fotoğraf yarışması

Aktiffelsefe Derneği, “Kentsel Yaşam” temasıyla 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’nı düzenliyor. Amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılabileceği yarışma, kent yaşamını ve kent insanını konu edindi.Dernek tarafından yapılan açıklamada, yarışmanın kentlerde yaşamın, sokaklarda, meydanlarda, mekan

“Kentsel Yaşam” fotoğraf yarışması
Paylaş
Birkan Bulut

Aktiffelsefe Derneği, “Kentsel Yaşam” temasıyla 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’nı düzenliyor. Amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılabileceği yarışma, kent yaşamını ve kent insanını konu edindi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, yarışmanın kentlerde yaşamın, sokaklarda, meydanlarda, mekanlarda nasıl iç içe geçtiğini, zıtlıklardan uyumun nasıl yakalandığını sergilemek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Kentlerde, her toplum katmanına ait kültürün, birbirinden güç alarak, birbirini besleyerek yaşadığını göstermeyi de hedefleyen yarışmaya hem siyah-beyaz, hem de renkli fotoğraf dallarında katılmak mümkün.

‘BİZİM’ DENEBİLECEK BİR KENT

Gazetemize konuşan Aktiffelsefe Derneği Başkanı Oya Uysal, yarışmaya ilişkin olarak “Evlerimizden daha çok sokaklarında, sinemalarında, parklarında zaman geçirdiğimiz kentlerimizdeki geleneksel yaşantıyı, fotoğraf sanatı ile belgelemek-paylaşmak, kentteki insanın ve insanın şekil verdiği kentlerin durumuna dikkat çekmek için tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Parklar, yollar ve sinemaların bir kentin gelişmişliğini gösterdiğini dile getiren Uysal, şehirlerdeki birçok geleneksel unsurun ise yok edildiğini ifade etti. Kentlerin 10 yıl önce bile çok farklı olduğunu söyleyen Uysal, sokakları, meydanları ve parklarıyla bir kente ‘kent’ denilebileceğini belirtti. “Şehirlerimiz güzel, yaşanabilir bir geleceğe mi, yoksa rantlara mı gidiyor” diye soran Uysal, kentlerde halkın “bizim” diyebileceği unsurların kalmadığını ifade etti. Uysal, ayakta kalabilen güzel değerlerin ve yapıların gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

SİMİTÇİNİN SESİ

Fotoğraf yarışmasının duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi: “Kentin en seçkin sokağında sıradan bir simitçinin sesi duyulabilir, parklarında-cafelerinde de fala bakanlarına rastlanılabilir. Kentlerde gecekondu ile gökdelen yan yana boylarını ölçer. Birahanelerinde Anadolu işi türküler söylenirken en entelektüel sohbetler orada koyulaşır. Gecekondu bahçelerinde salçaların kaynayan kokusu mahalleyi sararken, caddelerin kararsız adımlarla kaynayan kalabalığında, iletişim teknolojisinin en yeni boyutu kendisini gösterebilir” ifadelerine yer verildi.

SON BAŞVURU 13 OCAK

Katılımcılar, “Kentsel Yaşam” konulu fotoğraflarını 13 Ocak 2014 tarihine kadar yarışmaya gönderebilecekler. Yarışmanın seçici kurulu ise şöyle; Ozan Sağdıç (Devlet Fotoğraf Sanatçısı) Mehmet Arslan Güven (Fotoğraf Sanatçısı), Adnan Polat (Fotoğraf Sanatçısı), Abdullah Gündüz (Folklor Araştırmacısı), Uğur Kavas (Foto Muhabirleri Derneği), Eray Kanımtürk (Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı), Nazım Öztürk (Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Üyesi). (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Usta ve çıraklardan kentin farklı yüzleri

SONRAKİ HABER

Kalbi delik tutsağa sağlam raporu verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...