09 Ağustos 2013 17:13

Bayramlaşmanın konusu yeni anayasa ile çözüm süreci oldu

BAYRAMIN ikinci gününde siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri yoğun başladı. Bayramlaşma ziyaretlerinde ağırlı olarak yeni anayasa çalışmaları ile çözüm süreci konuşuldu.Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde AKP’yi sırasıyla CHP, MHP ve BDP heyetleri ziyaret etti. AKP’ye bayramlaşmaya gelen siyasi parti he

Bayramlaşmanın konusu yeni anayasa ile çözüm süreci oldu
Paylaş

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde AKP’yi sırasıyla CHP, MHP ve BDP heyetleri ziyaret etti. AKP’ye bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Kadın Kolları AR-GE Başkanı Feyza Tokaç ve Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Rıdvan Özdemir karşıladı.

‘KIRMIZI ÇİZGİ OLMAMALI’

AKP’yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. Toprak, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, “Oyunun ortasında yeni bir kural, dayatmalar getirmeden anayasaya yakışır bir şekilde, farkındayız ki 12 Eylül Anayasası bu ülkeye yakışmıyor, ama bunu değiştirmek için oyunun ortasında yeni kurallar koymamalıyız. Yeni kurallar koymazsak bunu başarıya götüreceğimize inanıyoruz” dedi.
Kapusuz, iktidar partisi olarak başından konulmuş olan uzlaşma komisyonu ilkelerine sonuna kadar bağlı olduklarının altını çizerken, “Anayasada uzlaşma olacağına göre burada kırmızı çizgi olmamalı. Kırmızı çizgilere değil, uzlaşma metnine ulaşma gayretini ortaya koymalıyız” ifadesini kullandı.
Önce CHP heyetinin ziyaret ettiği AKP’yi daha sonra ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Karakaya, MHP heyeti olarak AKP’nin teşkilatının ve tüm Türk-İslam aleminin bayramını kutlayarak, bayramların hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğin duygu olarak zirvede yaşandığı günler olduğunu söyledi.
Karakaya, “Şehit aileleri bir takım uygulamalardan rahatsızlıklarını dile getiriyorlar, ama bugün bayram siyasi konuları dile getirmeyeceğiz, bayramın ülkemize, Türk milletine, İslam alemine hayırlar getirmesini, buna vesile olmasını diliyoruz” dedi.

MECLİSİN ERKEN AÇILMASINA BDP DESTEK VERECEK

AKP ve BDP’liler arasında yapılan bayramlaşmada Meclisin erken açılması konusu ele alındı.
BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Meclisin tatile girmemesi gerektiğini dile getirdi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan barış sürecinin daha hızlı yürüyebilmesi için Meclisin tatile girmemesi gerektiğini dile getirdiklerini belirten Aksoy, “Dostlarımızla bunu paylaşmıştık, bayramdan sonra Meclis olağanüstü toplantıya çağrılırsa biz de bunu destekleriz. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur, Parlamentodan yüksek bir beklenti var, bu beklentiyi karşılamak için hızlı çalışması gerekir” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Başbuğ Özel’e sitem etti

SONRAKİ HABER

Bayram namazı kana bulandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa