08 Ağustos 2013 17:36

Engelli raporuna rağmen tutuklu

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Burcu Koçlu, yüzde 52 engelli raporu olmasına ve çok sayıda ilaç kullanmak zorunda bulunmasına rağmen cezaevinde tutuluyor. Koçlu’nun görüşçüsü olmak için cezaevi idaresine başvurduğunu söyleyen Ayla Subaşı ise bunun keyfi olarak engellendi

Engelli raporuna rağmen tutuklu
Paylaş
Handan Tufan

İzmir’de 5 Temmuz günü yapılan operasyonda Gezi Parkı direnişine destek verdiği için tutuklanıp Şakran Kadın Cezaevine gönderilen BDSP üyesi Burcu Koçlu, yüzde 52 engelli raporu olmasına rağmen cezaevinde tutuluyor. Hasta tutsak Koçlu’nun durumuna ilişkin bilgi veren BDSP üyesi Ayla Subaşı, Koçlu’nun 2007 yılında kas rahatsızlığından dolayı ameliyat olduğunu ve daha sonrasında bu ameliyattan kaynaklı kas rahatsızlığının devam ettiğini ifade ederek, “Bunun için ilaç kullanıyor. Günde 8 tane ilaç alıyor. İlaçların yan etkileri olarak da sinirleniyor, kapalı yerde kalamıyor” dedi.

KRİZE GİRME RİSKİ YÜKSEK

Cezaevinde uzun süre kullandığı ilaçlardan ötürü diyet uygulamasının yapılması gerekirken, yapılmadığını söyleyen Subaşı, “En başlarda Burcu’ya tuzlu yemekler verilmeye başlandı. Avukatın görüşmesi ve basında yer almasının sonucunda yeni yeni diyet yapılmaya başlandı. Ancak var olan sağlık koşulları cezaevinde kalmasına uygun değil. Krize girme riski çok yüksek. Gözaltlarında morarmalar oluyor” dedi. Koçlu’nun yüzde 52 engelli raporu olduğunu belirten Subaşı, “İlk gözaltına alındığı zaman savcı bile kendisine ‘zaten senin taş atabilmen, gazlı bir ortamda bulunabilmen olanaklı değil’ demiş. Bunu demesine rağmen tutuklanıyor” ifadesinde bulundu.

‘KEYFİ BİR UYGULAMA’

Koçlu’nun görüş için kendisinin ismini yazdığını ifade eden Subaşı, “İlk ismimizi yazdırdıktan sonra, gittiğimizde Cezaevi yönetimi tarafından, adresimiz olmadığı için görüştürülmedik. Geçen hafta tekrar gittiğimizde bize görüşçülerin incelendiğini, araştırıldığını ve görüş için uygun oldukları taktirde görüş yapılabileceğimizi söylediler. Bu inceleme de bir hafta ya da bir ay sonra belli olacakmış. Aileyle görüşme yapılıyor, ama bizi almıyorlar. Normalinde böyle bir hakları yok. Tamamıyla keyfi bir uygulama. Bizim düşüncemiz şudur, Burcu ilk cezaevine girdiğinde diyet yemekleri verilemediği için müdürle tartışmaları olmuş. Diyet yemek verilmemesi halinde açlık grevine başlayacağını söylemiş. Biraz da bu durumdan dolayı bize ‘siz bunu yaptınız, biz de size bunu yaparız’ demek istiyorlar” diye belirtti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tapu mağduru köylüler mücadeleyi bırakmıyor

SONRAKİ HABER

Tekeller esnafı yok ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...