08.11.2026 09:44

Üçlü zirve için APEC iddiası: ABD, Çin ve Rusya masaya oturacak mı?

ABD, Rusya ve Çin liderlerinin Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi kapsamında bir araya gelmesi bekleniyor. Çin Dışişleri Bakanlığı görüşmeye ilişkin temaslarda bulunduklarını açıkladı.

Üçlü zirve için APEC iddiası: ABD, Çin ve Rusya masaya oturacak mı?

Fotoğraf:Pixabay

ABD, Rusya ve Çin’in masaya oturmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında olası bir görüşme planlanırken Çin Dışişleri Bakanlığı temaslarda bulunduğunu açıkladı.

Associated Press'in (AP) haberine göre, üç liderin Çin'in Shenzhen kentinde 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi kapsamında bir araya gelmesi bekleniyor. Ancak görüşmenin yapılacağına ilişkin henüz kesin bir karar alınmadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: Taraflar arasında iletişim sürüyor

CNN Türk'ten Mariye Ekinci'nin haberine göre Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 4 Kasım'da Pekin'de düzenlediği basın toplantısında üçlü zirve ihtimaline ilişkin açıklama yapan Mao Ning, Çin, ABD ve Rusya devlet başkanlarının olası buluşması konusunda ilgili taraflarla iletişimin sürdüğünü bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da daha önce yaptığı açıklamada üç liderin bir araya gelmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtmişti.

Trump'ın gündemi nükleer silahlar, Putin’in gündemi ise Ukrayna savaşı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ziyareti sırasında Putin ve Şi Cinping ile nükleer silahların kontrolünü görüşmek istediği belirtiliyor.

Rusya'nın ise olası zirvede Ukrayna savaşını gündeme getireceği tahmin ediliyor. AP'ye değerlendirmelerde bulunan eski ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Danny Russel, böyle bir buluşmanın Rusya açısından diplomatik kazanım sağlayabileceğini belirtti. Stimson Center Çin Programı Direktörü Sun Yun ise Moskova'nın görüşmeyi, Washington ve Pekin'i Ukrayna konusundaki tutumuna yaklaştırmak için kullanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Bununla birlikte Ukrayna meselesinin üçlü zirvenin resmi gündemine alındığına ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

Pekin, Washington ve Moskova arasındaki temasların önümüzdeki günlerde sürmesi bekleniyor.

(Dış Haberler)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.11.2026 09:11 / Güncelleme: 09:38

Çorum FK - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'in 11. haftasında Arca Çorum FK'ye konuk olacak Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu yönetiminde ilk maçına çıkacak. İki takım da 16 puanla mücadele ediyor.

Çorum FK - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
08.11.2026 00:14

İsrail’de hükümet kurma yetkisi muhalefet lideri Eisenkot’a verildi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un, 27 Ekim seçimlerinin ardından partilerle yaptığı istişare görüşmeleri sonrasında, hükümet kurma yetkisini Yashar Partisi lideri Gadi Eisenkot’a verme kararı aldığı açıklandı.

İsrail’de hükümet kurma yetkisi muhalefet lideri Eisenkot’a verildi

Fotoğraf: AA

08.11.2026 00:40 / Güncelleme: 08:58

Reklam krizinin faturası kime kesiliyor?

Reklam gelirlerindeki düşüş televizyon sektöründe krizi derinleştirirken faturası set emekçilerine kesiliyor. Ücretlerin aylarca ödenmediği, haftalık çalışma sürelerinin 90 saate yaklaştığı set emekçileri, güvenceli çalışma talep ediyor.

Reklam krizinin faturası kime kesiliyor?
08.11.2026 00:31

Eski Bakan Yardımcısının eşinin mal varlığına tedbir talebi

Eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve mevcut BTK Kurul Üyesi Batuhan Mumcu’nun eşi Neslihan Mumcu’nun mal varlığına yönelik dondurma ve araştırma talebinde bulunuldu.

Eski Bakan Yardımcısının eşinin mal varlığına tedbir talebi
08.11.2026 00:09

Avrupa’da toplumsal öfke dalgası büyüyecek

Avrupa’nın Gündemi’nde bu hafta Fransa’da hükümet geri atmadıkça büyümesi beklenen toplumsal hareketin yanı sıra Almanya’daki eşitsizliğin yeni bir toplumsal çatışma yaratabileceği uyarısı var. İngiltere’de ise göçmen ve mülteciler yine hedefte.

Avrupa’da toplumsal öfke dalgası büyüyecek

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!