08.10.2026 15:37

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'den fon vurgunu açıklaması:

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fon vurgununa karışan iki bakanla ilgili bilgilerin teyit edildiğini, önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'den fon vurgunu açıklaması:

Fon vurgununda bakanların, bakan yardımcılarının ve milletvekillerinin karıştığını iddia eden Yeni Partiden yeni bir açıklama geldi. Yeni Parti Lideri Özgür Özel, “Bir bakanın babasının bahsedilen tutar kadar girip bahsedilen tutar kadar çıktığının ve bir başka bakanın da burada işlem yaptığının zaten ilk günlerden beri bizde bilgisi vardı. Bu konular teyit edildi. Önümüzdeki günlerde, saatlerde bu konuyla ilgili açıklamaları yetkilendirdiğimiz arkadaşlarımız yapacaklar” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’i Yeni Parti Genel Merkezinde ziyaret etti. Ziyarette Baş’a, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil eşlik etti. Yeni Parti Genel Sekreteri Yunus Emre, Baş ve TİP heyetini kapıda karşıladı. Görüşmede Özel’e Genel Başkan Yardımcısı Aylin Yaman ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale eşlik etti.

“Gündemimiz asrın vurgunuydu”

Basına kapalı gerçekleşen görüşme bir saati aşkın sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Özgür Özel, “Her kötü günümüzde yanımızda olan TİP’in her bir üyesine, yöneticilerine Genel Başkanın şahsında teşekkür ediyorum. Bugün gündemimizin önemli kısmı asrın soygunu, asrın yolsuzluğu, asrın vurgunuydu” dedi.

Özel, “Meclisi denetlemek muhalefetin, çalıştırmak iktidarın görevidir. Nasıl kaçtılar gittiler, bu mesele konuşulmasın diye, salı günü gördük. Partilerin önergeleri görüşülmesin diye neler yaptılar. Ama bu işin kaçışı yok. Bugün ve devam eden günlerde, meclis araştırma komisyonu kurulmasına kim ‘evet’, kim ‘hayır’ diyor; millet bunu görsün diye o araştırma önergeleri verilecek ve oylanacak. Muhalefetin hakikatin arayışında ve büyüyen şüphelerin kamu lehine araştırılmasında birlikte olması gerektiğini, eş güdüm halinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada diğer siyasi partilerin görüşlerini alarak birlikte çaba sarf edeceklerin oturması, bu konuyu birlikte çalışmalarını ülke yararına, kamu yararına olduğunu değerlendirdik” diye konuştu.

“Haberi varsa istifa etmeli, haberi yoksa seçim kararı almalıdır”

Daha sonra gelen soruları yanıtlayan Özel, “Tayyip Erdoğan’ın bu konudan haberi var ve kontrolünde her şey gerçekleştiyse derhal istifa etmeli, kanun önünde hesap vermelidir. Eğer haberi yoksa derhal seçim kararı almalı ve yönetme kabiliyetini yitirmiş birisi devletin başında oturmamalı, emaneti millete, milletin yeni seçeceklerine teslim etmelidir. Bu konuda üçüncü şıkkı yok” dedi.

Fon vurgununa ilişkin birçok bilginin geldiğini dile getiren Özel, “Önemli miktarda bilgiyi teyit etmiş durumdayız. Önümüzdeki günlerde parti sözcümüz, partimizin ilgili kriz masasının yetkilendirdiği arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın özel kaleminin bu işin içinde olduğu. Hatta başkasının nam ve hesabına işlem yapmak yasak olduğu halde, arkadaşların para birleştirip tek bir hesaptan işlem yaptıkları ortaya çıktı. Bunun yanında bir bakanın babasının bahsedilen tutar kadar girip bahsedilen tutar kadar çıktığının ve bir başka bakanın da burada işlem yaptığının zaten ilk günlerden beri bizde bilgisi vardı. Bu konular teyit edildi. Önümüzdeki günlerde, saatlerde bu konuyla ilgili açıklamaları yetkilendirdiğimiz arkadaşlarımız yapacaklar” diye konuştu.

(Politika Servisi)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.10.2026 14:51 / Güncelleme: 15:17

Süper Lig’de 7’nci hafta heyecanı başlıyor: Karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı

Süper Lig’de 7’nci hafta karşılaşmalarında görev yapacak hakemler belli oldu.

Süper Lig’de 7’nci hafta heyecanı başlıyor: Karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı

Fotoğraf: Voltmetro/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

08.10.2026 14:35

Gazze'de 3 yılda 1700'den fazla sağlık çalışanı öldürüldü: 83'ü hala tutuklu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üçüncü yılında sağlık sistemindeki yıkım büyüyor. Verilere göre 1701 sağlık çalışanı öldürüldü, 362 sağlık çalışanı alıkonuldu; 83 sağlık görevlisi halen İsrail cezaevlerinde tutuluyor.

Gazze'de 3 yılda 1700'den fazla sağlık çalışanı öldürüldü: 83'ü hala tutuklu

Fotoğraf: AA

08.10.2026 13:06

İMO Genel Başkanı Selçuk Uluata: ‘İstanbul'da her yıl 10-15 bina kendiliğinden çöküyor’

İstanbul Maltepe’de kendiliğinden çöken binayı değerlendiren İMO Başkanı Selçuk Uluata, denetim boşluklarına dikkat çekerek periyodik kontrol ve yapı güvenlik belgesinin şart olduğunu vurguladı.

İMO Genel Başkanı Selçuk Uluata: ‘İstanbul'da her yıl 10-15 bina kendiliğinden çöküyor’

Binanın çökme meydana gelmeden önceki hali | Ekran görüntüsü: Google Maps

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!