Van'da 223 işçinin işlerine dönüş mücadelesi 435 gündür sürüyor
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan 223 işçinin "İşimizi geri alacağız" sloganıyla başlattığı eylem 435'inci gününde devam etti.
Fotoğraf: ANKA
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan 223 işçinin "İşimizi geri alacağız" sloganıyla başlattığı eylem 435’inci gününde devam etti.
ANKA'da yer alan habere göre, İpekyolu ilçesindeki Sanat Sokağı girişinde bir araya gelen işçiler, "Biz işimizi istiyoruz, direnerek kazanacağız" pankartı açtı ve sloganını attı.
İşçiler adına açıklama yapan DİSK Genel-İş Van Şube Başkanı Ömer Tekin, 435 gündür mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek, "Kimse bizden havlu atmamızı beklemesin. 435 gün direnen irade, gerekirse bir 435 gün daha bu meydanı terk etmez" dedi. Tekin, 223 işçi görevine dönene kadar eylemin süreceğini belirterek, "Bu hukuksuzluk bitene, emekçi arkadaşlarımız onuruyla görevine dönene kadar bu nöbet ateşi sönmeyecektir" ifadelerini kullandı.
(İşçi Sendika Servisi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et