31.08.2026 08:10 / Güncelleme: 11:56

Bursa'da düğün yemeğinden zehirlenme: 367 kişi hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde düğünde ikram edilen yemekten sonra mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetleri yaşayan 367 kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bursa'da düğün yemeğinden zehirlenme: 367 kişi hastaneye kaldırıldı

Fotoğraf: DHA

Bursa — Bursa’nın Orhaneli ilçesinde düğünde ikram edilen yemeği yiyen 84 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Olay, Orhaneli ilçesine bağlı Karıncalı Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki düğüne katılan konuklara tavuk ve pilav ikram edildi. Yemeğin ardından çok sayıda kişide mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklar meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

İlk olarak zehirlenme belirtisi gösteren 83 kişi ambulanslar ve özel araçlarla Orhaneli Devlet Hastanesi'ne, 1 kişi ise Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye başvuranların tedavisinin halen devam ettiği öğrenildi.

Hastaneye başvuranların sayısı arttı 

Ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gece boyunca hastanelere başvuranların sayısının 367 olduğu belirtilirken, durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30 Ağustos 2026 tarihinde Orhaneli ilçemizde düzenlenen bir sünnet cemiyetinde verilen yemekten kaynaklandığı değerlendirilen gıda zehirlenmesi vakası üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Olaydan etkilenen 367 vatandaşımız gece boyunca Orhaneli Devlet Hastanesi’nin yanı sıra çeşitli hastanelere başvurmuştur. Orhaneli Devlet Hastanesi’ne yapılan başvurulardan 74 hasta, ambulanslarla merkezdeki hastanelerimize taşınmıştır. Hastaların çoğu şifa ile taburcu edilmiş olup, tedavisi devam eden 23 hastanın ise genel durumları iyidir.”

Yemekten numune alındı, soruşturma başlatıldı

Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yemekten numune alındığı da belirtilerek, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli hareket edilerek gıda numunesi alınması sağlanmış ve Orhaneli İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da su numunesi alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlamıştır” denildi.

(DHA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.08.2026 10:12 / Güncelleme: 10:17

Borç yapılandırmada son gün: Vergi, SGK, trafik cezası ve MTV borcu olanlar dikkat

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemede son gün geldi. Vergi ve SGK borçlarının yanı sıra trafik cezaları, MTV ve öğrenim kredisi borçları için yapılandırma başvuruları 31 Ağustos'ta sona eriyor.

Borç yapılandırmada son gün: Vergi, SGK, trafik cezası ve MTV borcu olanlar dikkat

Fotoğraf: ANKA

31.08.2026 11:28

İstanbul barajlarında doluluk yüzde 44,34’e geriledi

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yaz sıcaklarıyla yüzde 44,34’e geriledi. Seviye 2025’i geride bırakırken 2024’ün altında kaldı. Uzmanlar, olası kesintilere karşı yağmur suyu hasadı ve depolama altyapıları yapılması çağrısında bulunuyor.

İstanbul barajlarında doluluk yüzde 44,34’e geriledi

Fotoğraf: İZSU

31.08.2026 00:23 / Güncelleme: 06:40

Hastalar için tedavi ortamı hayati önemde

SES İzmir 1 No’lu Şube Eş Başkanı Hava Akçan, kemoterapi ve port odalarında havalandırmadan sitotoksik atık sistemlerine kadar eksikler bulunduğunu belirterek, “Güvenli tedavi ve çalışma koşulları en temel insan hakkıdır” dedi.

Hastalar için tedavi ortamı hayati önemde
31.08.2026 09:39

87’de oyuna girdi, 90+1’de ağları buldu: Arda Güler’den hızlı imza

Real Madrid, LaLiga’nın 3. haftasında Malaga’yı 4-0 mağlup etti. 87. dakikada oyuna giren Arda Güler, yalnızca 4 dakika sonra takımının son golünü kaydetti.

87’de oyuna girdi, 90+1’de ağları buldu: Arda Güler’den hızlı imza

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!