14.06.2026 09:57 / Güncelleme: 10:40

Hakan Çalhanoğlu’ndan Avustralya yenilgisi sonrası açıklama: ‘İki uzun topla iki gol yedik’

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Dünya Kupası’nda Avustralya’ya 2-0 kaybedilen maç sonrası “gereksiz goller yedik” dedi.

Hakan Çalhanoğlu’ndan Avustralya yenilgisi sonrası açıklama: ‘İki uzun topla iki gol yedik’

Fotoğraf: AA

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Avustralya’ya 2-0 kaybedilen karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

24 yıl sonra Dünya Kupası sahnesine çıkan A Milli Takım, turnuvaya istediği başlangıcı yapamadı. Avustralya karşısında sahadan 2-0 mağlup ayrılan ay-yıldızlı ekip, Irankunda ve Metcalfe’ın gollerine engel olamadı.

Maçın ardından konuşan Hakan Çalhanoğlu, alınan sonucun beklenmedik olduğunu belirterek savunmada yapılan hatalara dikkat çekti.

“İki uzun topla iki gol yedik”

Maçı değerlendiren Çalhanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Kimsenin beklemediği skor. Adamlar iki uzun topla, iki gol buldu. Biz de girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sadece kontratak oynadılar. Gereksiz goller yedik.”

“Henüz hiçbir şey bitmedi”

Turnuvadaki şanslarının devam ettiğini vurgulayan milli takım kaptanı, umutlu mesajlar verdi:

“Önümüzde iki maç var, daha hiçbir şey bitmedi.”

(Spor Servisi)
14.06.2026 07:00 / Güncelleme: 09:12

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı: Avustralya 2-0 Türkiye

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avustralya'ya mağlup oldu. 24 yıl sonra döndüğü turnuvaya puansız başlayan Türkiye, grubun ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak.

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı: Avustralya 2-0 Türkiye

Fotoğraf: AA

14.06.2026 00:13

Kamuoyu Araştırmacısı Ertan Aksoy ile ‘butlan’ kararını konuştuk: 'Toplum demokrasinin tehdit altında olduğunu görüyor'

CHP yönetimine yargı eliyle yapılan müdahale gündemdeki yerini koruyor. Kamuoyu araştırmacısı Ertan Aksoy, ‘mutlak butlan’ tartışmalarının toplum tarafından bir “parti içi mesele” olarak görülmediğini belirtti.

Kamuoyu Araştırmacısı Ertan Aksoy ile ‘butlan’ kararını konuştuk: 'Toplum demokrasinin tehdit altında olduğunu görüyor'
14.06.2026 00:09

Haklar budanıyor, işsizlik artıyor

Avrupa’nın Gündemi’nde bu hafta Almanya’da emeklilerin haklarına yönelik gasp hazırlığı, Fransa’da demir yolu işçilerinin kötüleşen çalışma koşullarına karşı grevi ve İngiltere’deki genç işsizliği sorunu var. 

Haklar budanıyor, işsizlik artıyor

Fransa'da demir yolu işçileri grevi

14.06.2026 00:10

Atilla Özsever ile 15-16 Haziran İşçi Direnişi üzerine: ‘1970’ten 1989 Bahar Eylemlerine uzanan kesintisiz hafıza’

Direnişin hafızasında özel bir yer edinen Gazeteci-Yazar Atilla Özsever, 15-16 Haziran eylemlerinin köklerini ve bu direnişten 1989 Bahar Eylemlerine kadar uzanan tarihsel mirası anlattı.

Atilla Özsever ile 15-16 Haziran İşçi Direnişi üzerine: ‘1970’ten 1989 Bahar Eylemlerine uzanan kesintisiz hafıza’

Fotoğraf: Evrensel

14.06.2026 09:31

ABD-İran anlaşması bugün imzalanacak mı?

ABD ve Pakistan imzaların bugün atılabileceğini duyururken İran temkinli yaklaşımını sürdürüyor. Anlaşmanın elektronik olarak imzalanması bekleniyor.

ABD-İran anlaşması bugün imzalanacak mı?

Fotoğraf: Beyaz Saray

14.06.2026 00:15

Çocuklarımız diploma alamadı, torunlarımıza lise kapısı kapalı

Türkiye’de Ermeni okullarında ‘misafir öğrenci’ olarak eğitim gören Ermenistanlı çocuklara diploma yok. LGS’ye giremedikleri için liseye de devam edemiyorlar. Aileler, “Çocuklarımıza diploma verilmedi, torunlarımıza lise kapısı kapalı."

Çocuklarımız diploma alamadı, torunlarımıza lise kapısı kapalı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!