16.05.2026 09:56

Balıkesir’de emeklilerden seyyanen zam çağrısı

Balıkesir’de emekli dernekleri ve sendikaları, seyyanen zam talebiyle AYM’ye başvurdu. Emekliler daha sonra yaptıkları eylemde maaşlara 20 bin lira zam ve bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çıkarılmasını istedi.

Balıkesir’de emeklilerden seyyanen zam çağrısı

Fotoğraf: Evrensel

Balıkesir — Balıkesir’de emekli dernekleri ve sendikaları, emeklilere seyyanen zam talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Daha sonra emekliler, bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyine çıkarılması ve emekli maaşlarına 20 bin lira seyyanen zam yapılması taleplerini dile getirdi.

Balıkesir Adliye Binası önünde bir araya gelen Emekliler Birleşme Dayanışma Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, 2021 Tüm Emekliler Sendikası, Çağdaş Emekliler Derneği ve Tüm Emekliler Derneği üyeleri, Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen emeklilere seyyanen zam davasının hızlandırılması için hazırlanan bireysel başvuru dilekçelerini Balıkesir Asliye Hukuk Mahkemesine verdi.

Basın açıklamasında emeklilerin yaşadığı geçim sorunlarına dikkat çekilirken, Anayasa Mahkemesi sürecinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Fotoğraf: Evrensel

Emekliler taleplerini meydanda dile getirdi

Günün ilerleyen saatlerinde ise 2017 Tüm Emekliler Sendikası, DİSK Dev Emekli-Sen ve Çağdaş Emekliler Derneği, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen eylemler kapsamında açıklama yaptı.

Açıklamada, emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, tüm emekli aylıklarına 20 bin lira seyyanen zam yapılması ve emeklilerin örgütlenme hakkı önündeki engellerin kaldırılması talepleri öne çıktı.

Eylem boyunca emekliler sık sık taleplerini içeren sloganlar attı.

(Ekonomi Servisi)
16.05.2026 00:20

Turizm patronlarının talepleri hiç geri çevrilmedi

Turizm patronları her kriz döneminde devletten ayrıcalıklar alırken, bedeli yine işçiler ödüyor. Savaş nedeniyle ‘destek’ talep eden patronlara vergi indirimi başta olmak üzere türlü teşvikler yağarken, turizm işçilerine ise uzun mesailer kaldı.

Turizm patronlarının talepleri hiç geri çevrilmedi
16.05.2026 00:30

Savaş tüccarları turizm gelirlerinin düşüşünden şikayetçi

Turizm gelirlerinin savaş nedeniyle düştüğünden yakınan büyük holdingler, aynı zamanda savunma sanayi yatırımlarıyla savaş ekonomisinden de kazanç sağlıyor.

Savaş tüccarları turizm gelirlerinin düşüşünden şikayetçi

Fotoğraf: Diyanet 

16.05.2026 00:35

Turizmin şatafatlı reklamları ardındaki gerçek: Aldığı ücret, çalıştığı otelde iki gece kalmaya yetmiyor

Turizm işçileri sezonluk iş, baskı, düşük ücret cenderesinde. Antalya’da otellerde Özcan isimli bir turizm işçisi, aldığı bir aylık maaşla çalıştığı otelde 2 gece konaklayamıyor. Salman adlı işçi: “Bir arkadaşımız rapor aldı diye işten çıkarıldı.”

Turizmin şatafatlı reklamları ardındaki gerçek: Aldığı ücret, çalıştığı otelde iki gece kalmaya yetmiyor

Fotoğraflar: Freepik/Pixabay |Kolaj: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!