14.05.2026 19:34

ETHA Muhabiri Züleyha Müldür'ün duruşması 2 saat geç başladı, 9 dakika sürdü

ETHA Muhabiri Züleyha Müldür ile Ezgi Gürbüz ve Simay Ada Kart'ın 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dava 7 Temmuz’a ertelendi.

ETHA Muhabiri Züleyha Müldür'ün duruşması 2 saat geç başladı, 9 dakika sürdü

Fotoğraf: MLSA

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Züleyha Müldür ile Ezgi Gürbüz ve Simay Ada Kart hakkında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası' suçlamalarıyla açılan davanın dördüncü duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 2 saat geç başlayan duruşma 9 dakika sürdü.

MLSA'dan Rabia Çetin'in haberine göre, duruşmada Simay Ada Kart ve Züleyha Müldür ile avukatları hazır bulundu. Ezgi Gürbüz başka dosya kapsamında 6 Şubat’ta tutuklandığı için duruşmaya katılmadı. Duruşmada Müldür ve Kart beratlarını, dijital materyallerin iadesini ve duruşmalardan vareste tutulmayı talep etti.

Mahkeme, imajları alınan dijital materyallerin iadesine ve yargılananların duruşmalardan vareste tutulması talebinin reddine karar vererek davayı 7 Temmuz’a erteledi. Bu celse dinlenmesi beklenen tanık, mahkemesine talimat düşmediği için 7 Temmuz'da dinlenecek.

Ne olmuştu?

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ile Sosyalist Kadın Meclislerine yönelik operasyonda gözaltına alınan Müldür, Gürbüz ve Kart, 24 Ocak 2025 tarihinde tutuklanmıştı.

Müldür, 25 Haziran 2025’teki ilk duruşmada yurt dışına çıkış yasağı ve haftalık imza şartıyla, Kart ve Gürbüz ise 18 Eylül 2025’te ev hapsiyle serbest bırakılmıştı.

Müldür ve Gürbüz, 3 Şubat 2026’da düzenlenen başka bir operasyonda yeniden gözaltına alınmıştı. Gürbüz bu soruşturma kapsamında tutuklanırken, Müldür adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

(Medya Servisi)
14.05.2026 16:45

Ederson gidiyor mu? Fenerbahçe’nin radarındaki isim ortaya çıktı

Fenerbahçe’nin, Olympiakos forması giyen genç kaleci Konstantinos Tzolakis için transfer şartlarını araştırdığı öne sürüldü.

Ederson gidiyor mu? Fenerbahçe’nin radarındaki isim ortaya çıktı

Fotoğraf: AA

14.05.2026 14:39 / Güncelleme: 15:42

BES’ten emeklilik sistemi tepkisi: 'Kamu emekçileri emeklilikte yoksulluğa mahkum ediliyor'

İzmir ve Denizli’de açıklama yapan BES üyeleri, 5510 sayılı yasa ve kök ücret uygulamaları nedeniyle kamu emekçilerinin hak kaybına uğradığını belirterek emeklilikte insanca yaşam talebini dile getirdi.

BES’ten emeklilik sistemi tepkisi: “Kamu emekçileri emeklilikte yoksulluğa mahkum ediliyor”

Fotoğraf: Evrensel

14.05.2026 13:46

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: ‘Görevimin başındayım’

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyeye yönelik operasyon sonrası görevine devam ettiğini belirterek sürecin hukuki zeminde takip edileceğini söyledi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: ‘Görevimin başındayım’

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç | Fotoğraf: DHA

14.05.2026 13:25

Afrika Zirvesi: Fransa emperyalizminin yeni rotası

Macron’un Kenya’daki Afrika zirvesine katılımı, Fransa’nın Batı Afrika’daki gerileme ve yenilgilerinin ardından İngilizce konuşulan Afrika ülkelerine yönelme stratejisinin simgesi oldu.

Afrika Zirvesi: Fransa emperyalizminin yeni rotası

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!