Eskişehirliler Vali Tuna’yı istifaya çağırdı
Eskişehir Direniş Forumları polis ve sivil kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı anmak ve Ali İsmail Korkmaz cinayetinden sorumlu olan herkesin yargılanması için bugün ESPARK önünde miting düzenledi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünden sonra bir televizyon kanalında ‘Darbeyi vuran kim?’ sorusuna verdiği “Türk polisi değil. Birtakım gruplar provoke etmeye çalışıyor. Kendi arkadaşlarına zarar verip polis yaptı süsüne büründürmeye çalışan gruplar oldu”cevabı protesto eden binlerce Eskişehirli Vali Tuna’yı istifaya çağırdı. Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda bir araya gelen Eskişehirliler, buradan ESPARK önündeki miting alanına yürüdü. Yürüyüş boyunca “Ali İsmail Korkmaz Onurumuzdur”, “Ali’nin Katili AKP’nin Polisi”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Ahmet Atakan Ölümsüzdür” ve “Vali İstifa” sloganları atan kitleye çevrede bulunanlarda ıslık ve alkışlarla destek verdi. Miting Gezi Direnişi’nde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlarken, kitle hep birlikte Gündoğdu Marşını söyledi.
‘GELECEĞİMİZ İÇİN BURADAYIZ’
Kürsüden Eskişehir Direniş Forumu adına konuşma yapılan konuşmada “Bugün, burada toplanmak için birçok sebebimiz var. Ülkenin satılmadık alanı kalmadığı için, halk asgari ücretle açlık çekerken, oğullarına gemicikler aldıkları için. Kadınlarımıza, kızlarımıza tacizi ve tecavüzü hak olarak gördükleri, yapanları akladıkları için. Ağızlarından ne zaman demokrasi sözü çıksa, sonu faşizmle bitti için. Kendi ellerindeki kanı görmeden, demokrasi adı altında savaş çığırtkanlıkları yaptıkları için. Sadece geçmişte yaşattıklarından hasep sormak için değil, bizler geleceğimiz için buradayız. Ve maalesef gençlerimiz katledildiği için, Abdullah, Ethem, Medeni, Mehmet, Ali İsmail ve Ahmet için buradayız” dendi.
‘VERECEĞİNİZ CEZALAR BİZİ YILDIRAMAZ’
Gezi eylemlerine katıldığı için açığa alınan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Eski Başkanı Ali Paşa Şanlı’da kısa bir konuşma yaptı. “Vereceğiniz cezalarınız bizi yıldıramayacak” diyen Şanlı, kararlı olduklarını ve alanlarda olmaya devam edeceklerini belirtti. Miting alanında Anadolu Üniversitesi Merkezi Kütüphanesi ve ETİ Parkı’nın adının ‘Ali İsmail Korkmaz’ olarak değiştirilmesi için imza stantları açıldı. (Eskişehir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et