04 Haziran 2013 14:15

Hatay'daki eylemlerde bir genç katledildi

Hatay'da Gezi Parkı direnişine destek için yapılan eyleme katılan Abdullah Cömert isimli genç aldığı darbeler sonucu yaşamını yitirdi.  Böylece Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitirenlerin sayısı ikiye yükseldi.Hatay merkezde dün gece Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek ve polis şiddetini protesto etmek amacıyla eylem g

Hatay'daki eylemlerde bir genç katledildi
Paylaş

Hatay merkezde dün gece Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek ve polis şiddetini protesto etmek amacıyla eylem gerçekleştirildi. Eylem sırasında, saat 23.30 sıralarında Armutlu Mahallesi'nde polisle halk arasında çatışmalar yaşandı. Çatışma sırasında 22 yaşındaki Abdullah Cömert başından gaz bombası kapsülüyle yaralandı. Cömert kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl katıldığı bir televizyon programında Abdullah Cömert'in yaşamını yitirdiğini ve cenazesinin Antakya Devlet Hastanesi'nde olduğunu belirtti.

Cömert'in ölümüne ilişkin Hatay Valiliği de internet sitesinden açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: "03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez'e bağlı Armutlu Mahallesi'nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Adli Makamlar tarafından geniş çaplı inceleme başlatılmıştır."

Bazı görgü tanıkları ise, Abdullah Cömert'in akrep tipi bir polis aracından ateşlenen silahla öldürüldüğünü iddia etti.

AKGÖL: KURŞUNLA DEĞİL DARBE SONUCU ÖLDÜ

Ancak CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Abdullah Cömert isimli vatandaşın kurşun değil, otopsi raporuna göre aldığı darbe sonucu öldüğünü söyledi. Akgöl, Cömert’in CHP Gençlik Kolları’nda olduğunu da ifade etti.

Akgöl, ANKA’ya yaptığı açıklamada Hatay’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in 22 yaşında ve CHP Gençlik Kolları’nda yer aldığını söyledi.

Akgöl, resmi makamlarla yaptığı ilk görüşmede kurşun yarası diye bildirildiğini, ancak yeni aldığı bilgiye göre Cömert’in çarpma sonucu öldüğünü kaydetti.

Akgöl, şöyle dedi: “Emniyet Müdürü’nün verdiği bilgiye göre otopsi raporuna göre çarpma sonucu önden bir darbe almış, beyin kanaması...Çarpma sonucu ölmüş. Gezi Parkı işin adı. Türkiye’de her yerde ağaç söküldü. Gezi Parkı’ndaki ağaçlara tepki verildi, taşma noktası oldu. Özgürlük Mitingi diyelim, Gezi Parkı’na destek diyelim adına ne koyarsanız koyalım düşüncesini anlatmak için yapılan eylemdi. Adı çok önemli değil. Fikir özgürlüğünü insanlar dışarıya vurdular. Hükümete yıllardır çağrı yapıyoruz. Hükümetin geri adım atması lazım. İnsanlara bakış açısının değişmesi lazım. Başbakan özür dilemeli, çapulcu diye kime diyor.”

AĞABEY ADNAN CÖMERT: KARDEŞİMİ ERDOĞAN ÖLDÜRTTÜ

Hayat TV yayınına bağlanan Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert ise, kardeşini şehit saydıklarını belirterek "Bu iktidarın, hükümetin istifa etmesi gerekiyor. Benim kardeşimi bizim ödediğimiz vergilerle katlettiler. Masum bir genci, elinde sopa bile olmayan bir genci katletmeye ne hakları var? Kardeşimi Erdoğan öldürttü. Erdoğan, İçişleri Bakanı, Hatay Valisi, Hatay Emniyet Müdürü istifa etmeli. Bir kişinin diktatörlüğü yüzünden insanlar ölüyor herkes buna karşı ayağa kalkmalı. 2 tane görgü tanığımız var kardeşimin silahla vurulduğunu gören." dedi.

Abdullah Cömert'in katledilmesi sonrası Antakya'nın özellikle Akdeniz ve Armutlu bölgelerinde esnafın kepenk kapattığı öğrenildi. Cömert'in cenazesi için yüz bini aşkın kişinin toplandığı aktarıldı. Cenazede hükümete, Hatay valisi ve emniyet müdürüne büyük tepki gösterildi.

ABDULLAH CÖMERT'İN AİLESİ İLE RÖPORTAJ

 


SON MESAJI: 'SADECE DEVRİM İÇİN'

Cömert'in yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyada paylaştığı son mesaj yayımlandı. Mesajda Cömert'in yaptığı eylemlere ilişkin şunları belirttiği kaydedildi: "3 günde sadece 5 saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, 3 defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar ne diyor biliyor musunuz? "Boşver ülkeyi sen mi kurtaracaksın" Evet kurtaramasak ta bu yolda öleceğiz. (O kadar yorgunum ki, 3 günde 7 tane enerji içeceği 9 tane ağrı kesici ile ayaktayım. Sesim kısık vaziyette ama gene saat 6'da alanlardayım sadece devrim için)"


REDHACK CÖMERT İÇİN HACKLEDİ

Abdullah Cömert'in öldüğünün resmi olarak açıklandığı "www.hatay.gov.tr" internet adresi Redhack grubu tarafından hacklendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grevle yola devam

SONRAKİ HABER

Göçük altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...