23 Mayıs 2013 10:23

Emek düşmanlarını tanıyınız...

Mehmet Hamdi Balcı

Kamuoyuna ve değerli meslektaşlarımıza!    25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan İSMMMO seçimleri öncesi mesleki gruplar faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumdadırlar. Bu faaliyetin bir parçası olarak, Odamızda çalışan emekçiler hedef haline getirilerek, muhasebecilik mesleğine yakışmayan bir yaklaşımla; belgeye dayanmadan soyut bir suçlamada bulunarak emek düşmanlığı yapılmaktadır.
Bu dedikoduların en sonuncusu, İSMMMO Yönetiminde bulunan, Meslekte Birlik Grubu’nun İSMMMO Adayı Mustafa Çaya’nın araştırıp incelemeden odamız emekçilerine karşı  kamuoyunda yalan yanlış bilgiler içeren demeçler vermesidir. İSMMMO  yönetimindeki üç arkadaşlarının haftada 2 saat, ayda sadece sekiz saat yapılan Oda Yönetim Kurulu toplantılarına katıldıkları için aylık olarak aldıkları 10.000.-TL. yi , 36 ay boyunca fazla görmemişlerdir.
 Ayrıca,  Oda bütçesinde yıllık ilan edilen Yönetim Kurulu huzur haklarına şimdiye kadar itiraz etmeyen ve şerh koymayan Mustafa Çaya ve arkadaşları  oda emekçilerinin günde 8 saatten fazla çalışarak meslektaşlara yaptıkları hizmetin bedeline göz dikmelerini protesto ediyoruz. Meslekte Birlik Grubunun, bu düşüncesi yandaşlık yaptıkları mevcut siyasi iktidarın köleci çalışma koşulları ve açlık sınırında ücret politikası ile örtüşmektedir.
Demokratik Değişim Grubu olarak, İSMMMO emekçilerinin başta sendikal hakları olmak üzere, tüm özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için İSMMMO emekçileriyle dayanışma içinde olmuştur ve olmaya devam edecektir.
23 yıldır İSMMMO Yönetiminde bulunan Çağdaş Grubun oda emekçilerinin sendikalaşma talepleri karşısındaki tutumu ile, Meslekte Birlik Grubunun anlayışları örtüşmektedir.
 Oysa, Türkiye’de açlık sınırının 1.050 TL, yoksulluk sınırının 3.000 TL dolayında olduğu ülkemizde, ücretlerin insanca yaşam düzeyinde olması temel arzumuzdur.
Tartışılması ve hedefe konulması gereken, bir çok işverenin bile kazanmadığı düzeydeki yönetici huzur hakları olmalıdır. Yozlaşmaya ve yabancılaşmaya yol açan bu düzeydeki huzur hakları diğer akademik odalarda uygulanan miktarlar esas alınarak düşürülmeli, meslektaşın alın terinden toplanan paraların sorumsuzca harcanmasına son verilmelidir.
Demokratik Değişim Gurubu olarak bizler, meslektaşın emeğinin karşılığını almasını savunurken meslektaşa hizmet eden İSMMMO emekçilerinin haklarını da sonuna kadar savunmaktadır.
Emek en yüce değerdir...
“İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.”

*Demokratik Değişim Grubu İSMMMO Adayı

Evrensel'i Takip Et