29 Nisan 2025 20:36

Çin, ABD'ye karşı bir propaganda videosu yayınladı: "Asla diz çökme"

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin gümrük tarifelerini artırarak başlattığı ticaret savaşına karşı diğer ülkeleri Çin ile birlikte direnmeye çağıran bir propaganda videosu yayımladı.

Çin, ABD'ye karşı bir propaganda videosu yayınladı: "Asla diz çökme"

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin gümrük tarifelerini artırarak başlattığı ticaret savaşına karşı diğer ülkeleri Çin ile birlikte direnmeye çağıran bir propaganda videosu yayımladı.

Bakanlığın WeChat hesabında İngilizce yayımlanan "Asla diz çökme" başlıklı videoda, ABD'nin küresel bir "tarife fırtınası" başlattığı ve bilerek Çin'i hedef aldığı, diğer ülkelerle "90 gün erteleme oyunu" oynarken Çin ile ticaretini kısıtlamaya çalıştığı belirtildi.

Washington'ın bu tavrının bir "tuzak" olduğunun savunulduğu videoda, "Bir zorbaya boyun eğmek, susuzluğunu gidermek için zehir içmeye benzer. Bu yalnızca krizi derinleştirecektir." ifadesi kullanıldı.

Videoda ABD'nin 1980'lerde Japonya'yı yarı iletkenlerin fiyatını düşürmekle suçladığı ve Toshiba gibi Japon şirketlerine yaptırım uyguladığı hatırlatılarak, Tokyo yönetimini, ABD dolarının Japon yeni karşısında değer kaybetmesini öngören 1985 tarihli Plaza Anlaşması'nı imzalamaya zorlayarak Japon ekonomisini on yıllar süren durgunluğa sürüklediği kaydedildi.

ABD'nin yargı yetkisini sınır aşırı kullanarak Fransa'nın endüstri devi Alstom'u böldüğü ve ülkeyi bir ulusal başarı hikayesinden mahrum bıraktığı ifade edilen videoda, tarihin ABD'ye ödün vermenin sonuç getirmediğini, diz çökmenin yalnızca daha fazla zorbalığı teşvik ettiğini kanıtladığı öne sürüldü.

Videoda, Çin'in bu baskıya karşı diz çözmeyeceği, dik durmanın daha fazla işbirliği imkanını canlı tutacağı ve diz çökmenin bu imkanı yok edeceği belirtildi. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yeğenler ve ezilenler
Millete kemer sıktırılan dönemde Erdoğan’ın yeğeninden rekorlar kitabına girecek kâr

Yeğenler ve ezilenler

İnanılmaz ‘ticari başarılar’ listesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni de eklendi. Yeğen Üsame Erdoğan’ın holdingi bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüz değil, bin değil, yüz bin değil tam yüzde 610 bin artırdı. Aynı dönemde 7 milyon asgari ücretlinin geliri enflasyon karşısında 35 milyar TL eridi.

Memura yüzde 11.5

Emekliye yüzde 15

Asgari ücretliye yüzde 30

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
18 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et