27 Nisan 2025 10:41

Mehmet Uçum'a göre 'eylemler demokrasiye aykırı, Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 19 Mart'ta başlayan demokrasi talepli eylemlerin demokrasiye aykırı olduğunu ve "emperyalist güçlerin" sabotajı olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Uçum'a göre 'eylemler demokrasiye aykırı, Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor'

Fotoğraf: ANKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun ve çok sayıda siyasetçinin 19 Mart'ta gözaltına alınmasıyla başlayan eylemleri “emperyalizm” üzerinden suçlama çabalarını sürdürüyor.

Haftalardır X hesabından paylaştığı "pazar yazılarında" eylemler için "emperyalist proje" iddiasını öne süren Uçum, bu haftaki yazısında da eylemlerin demokrasiye aykırı olduğunu ve "emperyalist güçlerin Türkiye'de daimi kaos ortamı oluşturarak terörsüz Türkiye’ye geçişi sabote etmeye çalıştığını" öne sürdü.

"Eylemlere karşı demokrasiyi korumak" gerekiyormuş…

Siyasi iktidarların eleştiriyi ve tepkiyi "vatan hainliği" ve "dış mihrak eseri" sayma geleneğini sürdüren Uçum'a göre, "Emperyalist bir proje olarak üretilen yeni nesil eylemlerin zorunlu unsurlarından birisi demokrasinin meşru eylem ilkelerini ve ifade hakkını ihlal etmek. Yargıya, idareye, kurumlara eleştiri sınırlarını aşacak şekilde kasten saldırmak ve değersizleştirmeye çalışmak".

Uçum, iradenin, seçme ve seçilme hakkının gasbedilmesine karşı düzenlenen bu eylemleri "demokrasiye tehdit" gibi gösterip, "Emperyalist bir proje olarak geliştirilen, hukuka aykırı olarak hayata geçirilen, zarar verme ve vandalizm yöntemli, kaos hedefli bu yeni nesil eylemlere karşı demokrasiyi koruma ihtiyacı elzemdir" dedi.

Bilindik "Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor" argümanı

Bu eylemlerin "küresel güçlerin kontrolünde uydu yönetimler oluşturmayı" amaçladığını iddia eden Uçum, "Demokrasiye aykırı yeni nesil eylemler, hem ulusal devletleri hem de ulusal demokrasileri zaafa düşürerek hedef ülkeyi yönetilemez hale getirmek için teşvik ve tahrik ediliyor" ifadelerini kullandı.

"Bugün Türkiye’de tam da böyle bir oyun oynanıyor" diyerek bilindik argümanı bir kez daha öne süren Uçum, şöyle devam etti: "Emperyalist güçler İstanbul’daki yolsuzluk operasyonundan beri Türkiye’de CHP’nin mevcut temsil alanlarını kullanarak ve bir çok dış istihbarat örgütünü de devreye sokarak sürekli eylem yoluyla daimi kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor."

Hedef "Türkiye’ye geçişi sabote etmek" imiş…

Uçum'un iddasına göre, "Bu stratejinin özel bir hedefi de Terörsüz Türkiye’ye geçişi sabote etmek". Ancak "Ne yaparlarsa yapsınlar emperyalist odaklar ve yerli işbirlikçileri değil bu konuda hiç bir konuda başarıya ulaşmayacak". (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yeğenler ve ezilenler
Millete kemer sıktırılan dönemde Erdoğan’ın yeğeninden rekorlar kitabına girecek kâr

Yeğenler ve ezilenler

İnanılmaz ‘ticari başarılar’ listesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni de eklendi. Yeğen Üsame Erdoğan’ın holdingi bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüz değil, bin değil, yüz bin değil tam yüzde 610 bin artırdı. Aynı dönemde 7 milyon asgari ücretlinin geliri enflasyon karşısında 35 milyar TL eridi.

Memura yüzde 11.5

Emekliye yüzde 15

Asgari ücretliye yüzde 30

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
18 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et