24 Nisan 2025 14:09

CHP 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali için dava açıldı

Kurultay delegeleri Hatip Karaarslan ve Yılmaz Özkanat, 6 Nisan'da yapılan CHP 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali için dava açtı. 

CHP kurultay delegeleri Yılmaz Özkanat ve Hatip Karaaslan, CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali için mahkemeye başvurdu. Dilekçede, "Genel Başkan Özgür Özel'in, Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin, Parti Meclisi üyelerinin ve de Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmaları" talep edildi.

Dilekçede "6 Nisan 2025 tarihinde yapılan 21. Olağanüstü Kurultay, bu ilkelere aykırı şekilde gerçekleştirilmiş ve parti içi iradeyi gasbeden yöntemlerle şekillendirilmiştir. Bu sebeple söz konusu kurultayın iptali için yargı yoluna başvurulmuştur. 4-5 Kasım 2023'te olağan kurultay başta olmak üzere, CHP İstanbul İl Kongresi gibi süreçler, akçeli ilişkiler, hukuka aykırı uygulamalar ve demokratik iradeyi sakatlayan müdahalelerle gölgelenmiştir. Bu kurultaylarda alınan kararlar yok hükmündedir. Bu yokluk hali üzerine inşa edilen 6 Nisan 2025 tarihli Olağanüstü Kurultay da baştan sona hükümsüzdür." ifadeleri kullanıldı.

21 Mart 2025'te alınan olağanüstü kurultay kararının hukuken geçersiz olduğu savunulan dilekçede, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 4-5 Kasım 2023'teki kurultayda 'şaibeli' bir şekilde genel başkan ilan edildiği ve yetkisiz olduğu" iddia edildi.

Dilekçede, 4-5 Kasım 2023 tarihli 38. Olağan Kurultayı'nın iptaline yönelik davanın bu dosyayla birleştirilmesi istendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel "kayyum atanmasını engellemek amacıyla" aldığı karar doğrultusunda, 6 Nisan'da Ankara'da 21. Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştirmişti. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın adaylıktan çekilmesi ve eski milletvekili Berhan Şimşek'in başvuruyu zamanında yapamaması nedeniyle tek aday olarak seçime giren Özgür Özel, geçerli bin 171 oyun tamamını alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçilmişti. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiler için futbol sadece TV'de

Emekçiler için futbol sadece TV'de

Milyarlarca dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan Türkiye futbol ligi 2024-25 sezonunun perdesini indiriyor. Şampiyonluğu kazanan Galatasaray yarın Yenikapı’da bir kutlama şöleni yapacak. Ancak oyunun ‘esasını’ oluşturan maçlara gitmek, tribünlerde izlemek giderek erişilemez bir ayrıcalık haline geliyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İBB'ye 4. dalga operasyonu: 45 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'i Takip Et