21 Nisan 2013 04:41

İlk turda ne olur?

NBA’de normal sezonun ardından asıl mücadele başlıyor. Bugün başlayacak olan playofflarda Doğu ve Batı konferanslarında ilk 8 sırayı alan takımlar şampiyonluk için eleme usulü yarışacak. Doğu ve Batı şampiyonlarını karşı karşıya getiren final serisi Haziran ayında tamamlanacak. Playofflarda perde Madison Square Garden’da New York Knicks-

İlk turda ne olur?
Paylaş


DOĞU KONFERANSI

MIAMI HEAT (66-16) -MILWAUKEE BUCKS (38-44)

Sezonu lider tamamlayan Miami Heat, playofflara da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak giriyor. Son şampiyon, sezon içinde Bucks’a karşı oynadığı ilk maçı uzatmada kazanabildi, ikinci maçtaysa 19 sayı farkla kaybetti. Ancak serinin gidişatı 107-95 ve 94-83 kazandıkları son 2 maça benzeyecek gibi duruyor. Miami’nin seriyi yenilgisiz kazanması yüksek ihtimal.

NEW YORK KNICKS (54-28) – BOSTON CELTICS (41-40)

Rajon Rondo olsaydı seri için farklı bir kader düşünülebilirdi. Ancak Rondo uzun süredir sakat ve gün Carmelo Anthony’nin günü. Sayı kralı Melo, elleri alev almış bir şekilde playoffa giriyor. Nisan ayını yüzde 53.8 şut isabetiyle 36.9 sayı ortalamasıyla geçirdi. Knicks, ligin en akıcı hücum takımlarından biri. Ancak yaşlansa da Celtics, Celtics’tir. TD Garden’ı bir kale gibi savunacaklardır. Yine de ‘Knicks 6 maçta turu geçer’ demek hayalcilik olmaz.

INDIANA PACERS (49-32) – ATLANTA HAWKS (44-38)

Sezonu son 6 maçta aldığı 5 mağlubiyetle kötü bir şekilde tamamlayan Indiana Pacers, kimi otoritelere göre Miami Heat’i zorlaması en muhtemel takım. Geçen yılki Doğu yarı finalinde de öyle olmuştu. Pacers’ın kötü form grafiğinde Atlanta ile karşılaşması onların lehine olabilir. Çünkü iyi eşleştikleri bir takım. Gözler, ligin en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülünü alması muhtemel Paul George’un üzerinde olacak. Pacers seriyi 4-2’yle geçer.

BROOKLYN NETS (49-33) – CHICAGO BULLS (45-37)

Doğu’da ilk turun en çekişmeli geçmesi beklenen serisi. Bulls’ta Derrick Rose’un antrenmanlardaki etkileyici performansına rağmen bu sezon sahalara dönmesi beklenmiyor. Yine de Bulls, Noah, Boozer, Gibson gibi uzunları ve ön alan savunmasıyla Nets’i fazlasıyla rahatsız edebilir. Deron Williams son dönemde formda ancak bence Bulls seriyi 6 ya da 7 maçta geçer.


BATI KONFERANSI

OKLAHOMA CITY THUNDER (60-22) – HOUSTON ROCKETS (45-37)

Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu finalde kaybeden Thunder’ın hedefi yine en azından NBA finaline çıkmak. Kevin Durant ve Russell Westbrook, yine güçlü bir normal sezonu geride bıraktı. Eski Thunder’lı James Harden’ın sürüklediği Houston ise son dönemeçte aldığı yenilgilerle 8.liğe düştü. ABD medyası “Benzinleri mi bitti” sorusunu sıkça soruyor. Bu savunmayla OKC’yi zorlayamazlar. Thunder 5 maçta (4-1) turu geçer.

SAN ANTONIO SPURS (58-24) – LOS ANGELES LAKERS (45-37)

Kobe Bryant’ın oynayamayacak olması çok yazık. Ancak Pau Gasol ve Dwight Howard, onsuz çıktıkları maçlarda sağlam bir “İkiz devler” görüntüsü çizdi. Spurs, Nisan ayında oynadığı 9 maçta 6 yenilgi alarak Batı liderliğini kaybetti. Ginobili ve Tony Parker’ın formu düşündürse de, Lakers’ın savunma pratiklerinin Spurs makinesine karşı pek şansı yok. Spurs 4-1 kazanır.

DENVER NUGGETS (57-25) - GOLDEN STATE WARRIORS (47-35)

Ligin en hızlı oynayan ve en çok sayı atan takımlarından ikisinin mücadelesini herkes merakla bekliyor. Denver iç sahada durdurulamaz bir performans(38 galibiyet 3 mağlubiyet) çiziyor. Ev sahibi avantajı bu seride belirleyici olacaktır. Warriors, ligin boyalı alandan en çok sayı bulan takımı Denver’a karşı buradaki savunmasını geliştirmek zorunda. İşleri zor. Denver 4-2’yle turu geçer.

LOS ANGELES CLIPPERS (56-26) – MEMPHIS GRIZZLIES (56-26)

Memphis Grizzlies ligin en iyi savunma takımı olmanın özgüveniyle playofflara başlıyor. Ön alanda Tony Allen, boyalı bölgede Marc Gasol bu bezdirici savunmanın liderleri. Chris Paul ve Blake Griffin gibi yıldızların bu zırhı delmeleri çok da kolay olmayacak. Clippers’ın ev sahibi avantajı ve yıldız potansiyeline rağmen 6 ya da 7 maçta Memphis’in turu geçmesini bekleyenlerin sayısı hiç de az değil. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da ‘çok güzel’ günler

SONRAKİ HABER

Tek dileğim oğlumu bir kez görebilmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...