12 Mayıs 2023 15:27

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti

Deprem bölgesine çadır satması ve pek çok skandalla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık 3 ay sonra istifa etti. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halk Tv'nin haberine göre 6 Şubat Maraş merkezli depremlerin ardından çadır satan ve pek çok skandalla gündeme gelen Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kerem Kınık, Twitter'daki bio'sundan "Kızılay Başkanı" ifadesini çıkararak yerine "Kızılay gönüllüsü" ibaresini ekledi.

Gazeteci Murat Ağırel Halk Tv yayınında Kerem Kınık'ın istifa ettiğini duyurdu. 

Yenişafak gazetesi muhabiri Ersin Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gideceğini, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın aday olmayacağını söyleyerek "Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

 

Tiwitter hesabındaki "Kızılay Genel Başkanı" şeklindeki profil açıklamasını, "Kızılay Gönüllüsü" olarak değiştiren Kerem Kınık Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" dedi.

6 Şubat Maraş merkezli depremlerin ardından çadır fabrikaları olduğu halde depremzedelerin çadır ihtiyacını karşılayamayan Kızılay'ın AHBAP'a ve Türk Eczacılar Birliğine çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık çadır satışını "Büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş" ifadelerini kullanmıştı. Kınık, daha sonra "Ahbap'a çadır satışını bize sormadan yapmışlar" diyerek sorumluluğu çalışanlara yüklemeye çalışmıştı.

“ORTAYA BÖYLE BİR BAŞARI KONULMUŞKEN GOYGOYCULARIN LAFI İLE HAREKET EDEMEM” DEMİŞTİ

Kınık, Ahbap’a 46 milyon lira karşılığında satıldığına yönelik haberleri kısa bir süre içerisinde doğrulamış ve “2 bin 50 çadırı Ahbap’a maliyet fiyatına teslim ettik. Finansal sürdürülebilirlik için yapıyoruz" demişti.

Kınık İstifa taleplerine karşın yaptığı, “Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket edemem” açıklaması yapmıştı

Çadır skandalıyla gündeme gelen Kızılay, 6 Nisan'da yaptığı duyuruda “Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür" diyerek kan bağışı çağrısı yapmıştı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ SONRASI İSTİFA ETTİ

Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığı eleştirilerilerine "Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi..." hakaretlerinde bulunan Erdoğan dün katıldığı bir yayında ise Kerem Kınık'ın ismini vermeden, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür" ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde “Bir kişinin dahi kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" demişti. 

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne genel başkanlığı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan karar çerçevesinde olağanüstü genel kurula kadar tüzük gereği 1'inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

CHP’Lİ AĞBABA: HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ İSTİFA ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından Kınık'ın istifasının ardından paylaşımda bulundu. Ağbaba, "Onca yolsuzluğa,skandala bulaş. 155 yıllık Kızılay'ı ticarethaneye dönüştür. Yetmeyip üstüne Kızılay'ı paravan şirket gibi yıllarca kullan. Sonra da hiç bir şey olmamış gibi seçime iki gün kala işgal ettiğiniz makamdan istifa et" diye yazdı.

KEREM KINIK KİMDİR?

1970 yılında Malatya’da doğan Kerem Kınık 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Kınık, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Afet Tıbbı” doktora programını tamamladı.

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yaptı.

İstanbul 10. Dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı görevini de yürütüyor.

Kerem Kınık’ın Kızılay’daki görevi ise 2004 yılında gönüllülük ile başladı.

Kınık, 2015 yılında Kızılay Genel Başkan Yardımcısı 2016 yılında Kızılay Başkanı seçildi.

2015'ten Kasım 2017’ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yapan Kınık, 6 Kasım 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı seçilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TPI’da anlaşma sağlanamazsa işçiler 6 Haziran’da greve çıkacak

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniveristesi öğrencileri seçim öncesinde seslendi: Hesap soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa