27 Şubat 2023 12:41

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadır satışı için "Büyütülecek bir hadise değil" dedi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, depremzedeler için AHBAP'a çadır satışı yapılmasına, "Büyütülecek bir hadise değil" dedi.

CNN yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Çadır fabrikaları olduğu halde depremzedelerin çadır ihtiyacını karşılayamadığı gerekçesiyle eleştirilen Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık, AHBAP'a depremzedeler için çadır satılmasına, "Büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş" dedi.

11 ilde büyük yıkıma neden olan Maraş merkezli depremlerin ardından geç gelen kurtarma çalışmaları tepki çekerken bölgedeki çadır eksikliği ise halen çözülebilmiş değil.

Bölgedeki depremzedelerin çadır dahil birçok temel ihtiyacı sürerken, Kızılay’ın AHBAP'a depremzedeler için çadır sattığı ortaya çıktı. Kızılay’a tepki yağarken, Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık, "olayın büyütülecek bir hadise olmadığını" savundu.

AHBAP ALMASAYDI AFAD'A VERECEKTİK

CNN Türk'e konuşan Kınık, "AHBAP çadır ithal etseydi, bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına almak durumunda kalacaktı. Büyütülecek bir hadise değil. AHBAP bizden almasaydı, biz bu çadırları AFAD'a verecektik" dedi.

Kınık'ın açıklamaları şöyle:

"AHBAP bu konu ile ilgili bir bağış almış, yani barınma ihtiyacının giderilmesi için bir bağış alınmış. Kendisi bu bağışı bir bedel üzerinden verecek, belki bunu ithal etseydi belki bizim standartlarımız da uluslararası en iyi kalitedeki kış çadırlarını bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına yurt dışından almak zorunda kalacaktı. Ama biz daha düşük maliyetle bağışçının toplam maliyetini düşürecek şekilde sahayı seferber ettik. Bu çadırlarda başka bir ülkeye kurulmadı yine depremzedelerimize, AFAD'ın göstermiş olduğu yerlere kuruldu. Biz bu parayla da hammadde aldık çok hızlı bir şekilde ve üretimimizi içine katmış olduk. Dolayısıyla bu büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Barut: Salgında maske, depremde çadır veremeyen iktidar enkaz altında kaldı

SONRAKİ HABER

Fulya Öztürk’ün katili eski eşine müebbet cezası rapor olmadığı gerekçesiyle bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa