28 Ekim 2022 14:33
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2022 15:39

İstanbul Adalet Nöbeti | Gözaltına alınan tutuklu yakınları ve Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eyleminin 32'nci haftasında gözaltına alınan Cemile Çiftçi, Fince Akman ve gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eyleminin 32'nci haftası, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Nöbet eylemi sırasında gözaltına alınan Silivri 3 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman,  Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ve Gazeteci Zeynep Kuray,  Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Haklarında bir günlük gözaltı kararı verilen Cemile Çiftçi, Fince Akman ve Zeynep Kuray serbest bugün bırakıldı

Hasta, infazları yakılan tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32’nci haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Ümraniye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selim Çiftçi’nin ablası Cemile Çiftçi ile Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman eyleme katıldı. Çağlayan’da metrobüs durağı önünde bir araya gelen Çiftçi ve Akman, el ele tutuşarak adliye meydanına kadar yürüyüş düzenledi.

“ÖLÜM İSTEMİYORUZ”

Yürüyüş sırasında tutukluların serbest bırakılmasını isteyen Akman, “Onlardan bir şey istemiyoruz. Sadece çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Ne çocuklarımız ne de kimsenin ölmesini istemiyoruz. Her gün tabutlar çıkıyor. Neden ölüm onların bu kadar hoşuna gidiyor? Neden ölümümüzden zevk alıyorlar? Çocuklarımızın ölümü ve gençlerimizin ölümünü istiyorlar. Ne istiyorsunuz bizden, derdiniz ne? ” şeklinde konuştu.

Siyasetçi ve gazetecilerin tutuklanmasına da tepki gösteren Akman, “AKP-MHP son nefesini veriyor. Bu devletin derdi nedir?​” dedi.

Meydana yaklaşan Akman ve  Çiftçi’nin önü polisler tarafından kesildi. Burada da polise tepki gösteren Akman ve Çiftçi, tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Bu esnada polis, Akman ve Çiftçi’ye herhangi bir yazılı karar sunmadan, eylem yapmanın yasak olduğunu ileri sürdü. Akman ve Çiftçi, eylemlerini meydanda sürdüreceğini söylemesi üzerine polis gazetecileri zor kullanarak, uzaklaştırmaya çalıştı.

DARP VE GÖZALTI

Çağlayan Meydanı’na gelen Akman ve Çiftçi polis tarafından ablukaya alındı. JINNEWS muhabiri Gülistan Dursun ve Gazeteci Hayri Tunç polis tarafından darbedildi. Polis Dursun’un fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da darbedildi. Erkek polisler tarafından darbedilen Kuray’a ters kelepçe uygulandı. Kuray, daha sonra gözaltına alındı. Ardından Akman ve Çiftçi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Henüz ifade işlemleri alınmayan isimler hakkında bir günlük gözaltı kararı verildi. x

GAZETECİ KURAY’A ADLİ KONTROL 

1 gün gözaltında tutulan Akman, Çiftçi ve Kuray, sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 

Savcılıkça ifadeleri alınan akman ve Çiftçi serbest bırakılırken, Kuray adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Kuray, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kuray ayda bir imzaya gidecek.

DİSK BASIN-İŞ: HALKIN HABER ALMA HAKKINI ENGELLEMEKTEN VAZGEÇİN

DİSK Basın-İş yaptığı açıklamada, "Çağlayan Adliyesi önündeki hasta tutukluların yakınlarının eylemini takip eden üyemiz Zeynep Kuray görüntü çektiği esnada darp edilerek gözaltına alındı. Kuray'ı derhal serbest bırakın! Halkın haber alma hakkını engellemekten vazgeçin!" dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağrı merkezi çalışanlarının sorunları | Gündem Özel

SONRAKİ HABER

İktidarın TTB yönetimini görevden alma çabasına yanıt verdiler: Görevimizin başındayız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...