14 Ekim 2022 23:00

AFAD, maden ocağındaki patlamaya dair yaptığı "trafo kaynaklı" paylaşımını sildi

Bartın'da Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen patlamaya dair "trafo kaynaklı" açıklaması yapan AFAD, tweeti sildi, ardından "sehven" açıklaması yaptı.

AFAD, maden ocağındaki patlamaya dair yaptığı "trafo kaynaklı" paylaşımını sildi

Fotoğraf: DHA

Bartın Amasra'da bulunan maden ocağındaki patlamanın nedenine ilişkin sosyal medya hesabından "trafo kaynaklı" paylaşımı yapan AFAD, daha sonra paylaşımı sildi. 

AFAD maden ocağındaki patlamaya ilişkin payllaşımda "Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı. Daha sonra uzmanların 'metan patlamasından kaynaklı' açıklamalarının ardından dakikalar sonra paylaşımı sildi. AFAD, daha sonra yaptığı paylaşımında "Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın tweeti

Ekran görüntüsü @AFADBaskanlik'ın paylaşımından alınmıştır

Daha sonra AFAD'ın paylaşımı sildiği görüldü.

"SEHVEN" AÇIKLAMASI YAPILDI

AFAD tarafından daha sonra yapılan açıklamada "Bartın ili Amasra ilçesinde @ttk_gen_md'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir." denildi.

(İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

İLGİLİ HABERLER

Evrensel'i Takip Et