25 Eylül 2022 13:10

Kemal Kılıçdaroğlu: Beşli çetelerin, baronların adamı değilim

İzmir'de atık dönüşüm tesisi açılışına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben beşli çetelerin, baronların adamı değilim. Alın teri döken çalışanların yanındayım" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden İzDoğa'nın İzdönüşüm Tesisi açılışına katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Büyük kentte şunu görürüm. Bir çekçeki vardır, çöplerden kağıt, plastik toplar. Günün 24 saati çalışır ama sigortası yoktur. İş güvencesi yoktur. Ne kadar kazanacağı belli değildir. Bu insanlara hep sahip çıkmak istemişimdir. Bunları örgütlemek istemişimdir. Onların da haklarının olması lazım" dedi.

Açılışı yapılan yerin eski bir tesis olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Başkan burayı satın aldı. Büyük bir yatırım yaptı. Yatırım sonrası buraya çöp getiren, karton getiren pek çok insanın bir güvencesi olması lazım. Bizim çöp diye dışarı attığımız her şeyin aslında bir servet olduğunu bütün dünya biliyor. Bu serveti yeniden ekonomiye kazandırırken insan unsurlarının göz ardı edilmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Alın teri döken çalışanların yanında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben beşli çetelerin, baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım. Alın teri döken çalışanların yanındayım. Herkesin karnı doyduğu zaman huzur gelir bu ülkeye. Herkesin karnı doymadığı bir neoliberal ekonomik düzeni asla kabul etmiyorum. 'Altta kalan ezilsin, üstte kalan zenginleşsin'… Sosyal devletin temelinde herkesin karnının doyması vardır. Hak ettiğiniz emeğin karşılığının verilmesi lazım" dedi.

"HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ TÜRKİYE"

Belediyenin sorumluluklarına değinen Kılıçdaroğlu, "Beldeye sadece caddesini parkını yapmak değil o beldede yaşayan insanların huzurunu sağlamak zorundadır. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Bulunduğunuz kentte hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceksiniz. Bugün Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümü. Sazıyla ve sözüyle hepimizin yüreğinde taht kuran bir halk ozanı. Onun yaşadığı dramlar hepimizin malumu. Giderken sazını, sözünü bıraktı. Bu topraklarda herkesin huzur içinde yaşamasını isterim" diye konuştu.

"İZMİR'İ BİR BETON YIĞINI OLARAK BÜYÜTMÜYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "İzmir'de uyum içinde bir kent yaşamı kurmak önceliğimiz. Biz İzmir'i doğanın döngülerinden bağımsız bir beton yığını olarak büyütmüyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz İzdönüşüm Tesisi, doğayla uyumlu döngüsel bir şehir olmamız için önemli bir kilometre taşı. Belediye şirketimiz İzDoğa ve İklim Değişikliği Sıfır Atık Daire Başkanlığı ortaklığıyla yürütülen projeye dört ilçemiz katıldı. Toplam 800 ambalaj atığı kutusu sıfır noktasında hizmet vermeye başladı" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesi: Erdoğan, Urfa’daki zulmü neden görmüyor?

SONRAKİ HABER

Ayvalık'ta Mahsa Amini eylemi: Hayatları, hakları için direnen kadınlara selam olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...