27 Haziran 2022 08:45
Son Güncellenme Tarihi: 27 Haziran 2022 20:30

Erdoğan yine "sabır" istedi, enflasyonun 2023'te düşeceğini iddia etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı. Enflasyon altında ezilen yurttaşlara yine "sabır" diyen Erdoğan, asgari ücret için bakanlığın çalıştığını söyledi.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı'nın yayınından alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından Beştepe’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada enflasyondaki artış nedeniyle yoksullaşan halka "Enflasyonda yükselişin yükünü bir müddet daha yüklemek zorunda kalacağız. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz" dedi. 2023'te enflasyonun makul seviyeye geleceği iddiasında bulundu. Asgari ücrette artışa dair bir rakam açıklamayan Erdoğan, "Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli haberin işçilerimizle emekçilerimizle paylaşılmasını umut ediyoruz" dedi. Erdoğan Suriye'ye operasyon açıklamasını sürdürdü, "Suriye sınırında oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlamayla ilgili  hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"HAZIRLIKLARIMIZ BİTİNCE SURİYE'DE HAREKATA BAŞLAYACAĞIZ"

"Siyasi ve insani krizlerin yükünü en fazla taşıyan ülke durumundayız. Tehditleri kaynağında ortadan kaldırma üzerine kurulan stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Uluslararası platformlarda ilkeli duruşumuzla farkımızı her alanda gösteriyoruz. Türkiye'yi bir yandan terör koridoruyla kimi ülkeler vasıtasıyla kuşatma girişimlerini akamete uğrattık, uğratmayı da sürdüreceğiz.

Rusya-Ukrayna savaşı bir kez daha göstermiş ki, vizyonu, hedefi, projesi bulunmayan ülkelerin işi çok zordur. Son 20 yılda kurduğumuz demokrasi ve altyapının imkanlarını da kullanarak kendini farklı bir yere konumlandırmayı başarmışızdır.

Bize yöneltilen tenkitlerin, eksikliklerimizden, hatalarımızdan değil Türkiye'nin uluslararası taahhütlerine kalarak belirlediği istikamette yürümesinden kaynaklandığını biliyoruz. Yaşadıklarımızdan çıkardığımız dersler ışığında tek millet, bayrak, vatan, devlet ilkelerine sıkı sıkıya sahip çıkarak azimle yolumuza devam edeceğiz. Vesayet ve darbe güçleriyle mücadelemiz gibi. Terör örgütlerinin başını inlerinde ezdiğimiz sınır ötesi harekatlarımız gibi."

"Siyasi, ekonomik ve askeri tüm kabiliyetlerimizi 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek, 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için kullanmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız"

"Akdeniz ve Ege'de gereken tüm adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Efes 2022 Tatbikatı işte bu tablonun askeri boyutunu temsil eden bir örnek olarak başarıyla sonuçlandırılmıştır." 

MARMARİS ORMAN YANGINI

"Sabotaj nedeniyle çıkan yangın sonrasında zarar gören 5 bin 142 hektar alan fidan dikilmek suretiyle yeniden ihya edilecektir"

"Muğla'da büyükşehir belediyesi sende. İtfaiyeleri yok mu? Ne iş yaptılar? Biz burası Cehapeli belediye demedik, gittik. Bakanlarımızla, tüm ekiplerimizle buraya indik ve atılması gereken adımları da yerinde attık. Bundan sonra da olsa yine aynı şekilde atmaya devam ederiz"

"Yangına toplam 60 hava aracıyla müdahale edildi Bay Kemal"

"Millete hizmet, ülkeye hizmet derdi olmayanların gökyüzünde helikopter arayışı gibi, uçak arayışı gibi bu tür zavallılarla bu ülkede siyaset yapılmaz"

"ADANA'DA PETROL REZERVİ BULDUK"

"Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır"

NATO ZİRVESİ

"Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. PKK, YPG, FETÖ gibi konularda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımızın yüzüne belgeleri, bilgileri ile ifade edeceğiz."

YİNE "SABIR" DEDİ

"Gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki, bize tuzak kuranlar bizden daha fazla bedel ödeyecek duruma düştüler. Dünyayı takip eden akıl ve vicdan sahibi herkes yaşananları ve işin nereye gittiğini anlıyor, görüyor ve biliyor. Bizim vazifemiz milletimize en iyisini vermektir. Bizim için önemli olan Türkiye'nin ne durumda olduğu, insanlarımızın hangi sıkıntıları çektiğidir.

Kur dalgalanması, enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Her ne kadar sistemi dengeye oturtmuş olsak da enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğimiz açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. İnşallah 2023'ün Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız. Bu noktaya indirecekten sonra işimiz daha kolaydır."

"Buradan TBMM'ye çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçede Cumhurbaşkanının ödeneği ile ilgili maddenin metinden çıkarılmasını talep ediyorum"

ASGARİ ÜCRET İÇİN BAKANLIK AÇIKLAMA YAPACAK

"Ocak ayında asgari ücretin yüzde 50,5 artışından, kamu personel ve emekli maaşlarının yükseltilmesine kadar pekçok adım atmıştık. Asgari ücreti arttırırken işverenlerin omuzlarında kimi vergileri kaldırmıştık."

"Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Bakanlığımız belli sayıya göre işçi çalıştıran işletmeleri gözeten şekilde bir düzenleme yapacaktır. İnşallah en kısa sürede müjdeli haberin işçilerimizle emekçilerimizle paylaşılmasını umut ediyoruz"

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK

"Temmuz ayı memur maaşlarını Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak"

"Yaşlı ve engelli maaşları kurban bayramı öncesi ödenecek"

"20 bin öğretmen ataması için çalışma başlatılıyor. Yeni atama sürecinin hayırlı olmasını diliyorum" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu, Bartın ve Zonguldak'ta dereler taştı, köprüler yıkıldı; "üst katlara çıkın" uyarısı yapıldı

SONRAKİ HABER

Adana'da bir kadın, kavga eden grubun ateşlediği kurşunla ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...