Uğur Tekstil işçileri fabrika önünde açıklama yaptı: Mücadelemize devam edeceğiz

Urfa'da işe geri alınan 97 işçinin haklarına dair taahhütlerin yerine getirilmemesi üzerine eylem planı açıklayan Uğur Tekstil işçileri, ilk eylemlerini fabrika önünde yaptı.

16 Mart 2022 10:57
Paylaş

Urfa'da Uğur Tekstil işçileri fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklama ile eylem planlarını açıklayan Uğur Tekstil işçileri, ilk eylemlerini fabrika önünde açıklama yaparak başlatmış oldu. İşçiler adına açıklamayı okuyan Suphi Şahinalp, "Artık kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı, asıl mücadele şimdi başlıyor" dedi. Açıklamaya EMEP, TİP ve HDP Urfa il örgütleri de katılarak destek verdi.

İŞÇİLER TALEPLERİNİ YENİDEN SIRALADI

İşçilerin taleplerini tekrar hatırlatan Şahinalp, "Bedeli ne olursa olsun, taleplerimiz kabul edilene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi:

• "İşten atılan bütün işçiler koşulsuz işe alınacak ve dışarda kalan bütün işçilerin işe girişi ve sigorta girişi aynı gün yapılacak.
• Sendikal tazminat davalarından feragat etmemiz isteniyorsa öncelikle bütün mahkeme ve avukat masrafları işveren tarafından karşılanacak ve bu konuda yazılı güvence istiyoruz.
• Hayri Uğur’un imzaladığı taahhütnamede de söz verdiği gibi işsiz kaldığımız sürelerin ücretinin tamamının ödenmesini talep ediyoruz. Şu ana kadar geçen sürenin asgari ücrete göre yarısı bile etmeyen 8 bin lirayı kesinlikle kabul etmiyoruz."

Şahinalp, "Son olarak bu üç maddeyi kapsayan bir protokol imzalanmadan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.

"ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR, ZARA'NIN KIYAFETLERİNİ DİKEN İŞÇİLERE YAPILAN HAKSIZLIĞI DUYURACAĞIZ"

Asıl mücadelenin şimdi başladığına vurgu yapan Şahinalp patrona, DİSK Tekstil sendikasına ve Zara markasına çağrı yaparak "Daha hiçbir şey görmediniz. Şu ana kadar izlediğiniz direnişimizin fragmanıydı sadece. Asıl film, asıl mücadele şimdi başlıyor. 20 Mart'ta, dostlarımız ile birlikte Diyarbakır Forum AVM'de bulunan Zara mağazası önünden başlayarak Zara’nın yakın illerdeki bütün mağazaları önünde eylemler yapacağız. Zara’nın kıyafetlerini diken işçilere yapılan haksızlığı herkese duyuracağız. Sonrasında İstanbul’da Zara’nın Türkiye ofisi önünde bize destek verecek bütün dostlarımızla birlikte büyük bir eylem yapacağız. Daha şimdiden ülkenin pek çok yerinden kurumlar, emekçi dostlar ve emekten yana insanlar bizlere ulaşarak bu eylemlere destek ve dayanışma sözü veriyor" dedi.

Şahinalp, son olarak 5 Nisan Salı günü de TBMM’ye gideceklerini söyleyerek Mecliste grubu olan bütün partilerle ve vekillerle görüşüp açıklama yapacaklarını dile getirdi. (Urfa/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

"Türkiye’de enflasyon çıpasız kaldı"

SONRAKİ HABER

Siyaset Bilimci Burak Cop: İstanbul seçiminde seçim kurullarının tavrını gördüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...