21 Şubat 2022 20:34

Uğur Tekstil işçileri kazandı, işten çıkarılan 97 işçi geri alınacak

Uğur Tekstil işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Sendikalı oldukları için 18 Kasım'da işten çıkarılan 97 işçi işe geri alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Urfa'da Uğur Tekstil işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan 97 işçi koşulsuz olarak işe geri alınacak, boşa geçen süreçteki kayıplar ödenecek ve işçiler sendika üyesi olarak işbaşı yapacaklar.

Uğur Tekstil patronu, DİSK/Tekstil’in yetki almasıyla 300 işçiyi birden işten atarak fabrikayı kapattığını söylemiş, işçilerin direnişi sonucu fabrikanın üretim yaptığı ZARA’nın da devreye girmesiyle atılan tüm işçiler yeniden işe alınmıştı. Fabrika yeniden açıldıktan sonra ise DİSK/Tekstil Merkezi, Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i görevden almış, daha sonra 100 sendikalı işçi yeniden işten atılmıştı.

Bir aydır hem fabrikanın önünde hem Urfa merkezde eylemler yaparak, sendika merkezine mücadelelerine sahip çıkması için çağrı yapan işçiler, sendika yönetiminin ise çağrılarını yanıtsız bıraktığını, telefonlarına bile cevap vermediğini söylüyordu. Öte yandan işçiler, eylemlerini sürdürürken patrona sendikal tazminat davası da açmıştı. Bu süreçte işçiler Uğur Tekstil’in üretim yaptığı ZARA firmasına ve DİSK/Tekstil’in üyesi olduğu uluslararası sendikaya da şikayet yazıları yazdı. İşçilerin verdiği bilgiye göre ZARA, işçiler yeniden işe alınıncaya kadar Uğur Tekstil ile ilişkisini askıya almıştı.

Son olarak gelinen süreçte işçilerin direnişi kazanımla sonuçlandı, edinilen bilgiye göre 18 Kasım'da işten atılan 97 Uğur Tekstil işçisi işe geri alındı ve boşta geçen süreçte yaşadıkları kayıpların geri ödenilmesi kararı alındı. (İŞÇİ SENDİKA)

ÖNCEKİ HABER

Putin, Donetsk ve Lugansk'a 'barış gücü' gönderme talimatı verdi

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...