EMEP Genel Başkanı Akdeniz, Bel Karper işçilerini ziyaret etti, grev gözcüsü oldu

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, direnişlerinin 133. gününde Bel Karper işçilerini ziyaret etti.

26 Eylül 2021 10:59
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Tekirdağ Valiliği önünde eylem yaparken “Çevik, süpür” talimatıyla darbedilerek gözaltına alınan Bel Karper işçilerini ziyaret etti. Dayanışma ziyaretinde bulunan Akdeniz, grev önlüğünü giydi ve sembolik olarak grev gözcüsüyle birlikte nöbet tuttu. Grevlerinin 133. gününe ulaşan Bel Karper işçilerinin Tekirdağ Valiliği önünde yaşadıklarını dinleyen Akdeniz, “Bu memlekette değer üretenler, alın teri dökenler, pandemi günlerinde çarklara sürülenler “çevik süpür” denilerek bir kenara itilecek insanlar değildir. Karper işçileri Türkiye işçi sınıfının bir parçasıdır, hepimizin gurur kaynağıdır. Karper işçileriyle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Onlara yapılan bu haksız uygulamayı da kınıyoruz” dedi.

“SENDİKAL MÜCADELE ADLİYE KORİDORLARINDA SÜRÜNDÜRÜLDÜ”

İşçilerin sendikalaşma haklarının baskı ve hukuksuz uygulamalarla engellendiğini belirten Akdeniz, “İktidar sahipleri bir sendika değil iki sendikada örgütlenebilirsiniz diyor ama burada Karper işçileri işten atmalara, baskılara, tehditlere rağmen sendikalaştı ne oldu; 6 yıl boyunca bu sendikal mücadele adliye koridorlarında süründürüldü. Hani nerede sendikalaşma özgürlüğü, hani nerede grev yapma özgürlüğü” ifadelerini kullandı.

Grev sürecinde işyeri yönetiminin hukuksuz bir şekilde işyerine servislerle işçi getirerek grevi kırmaya çalıştığını hatırlatan Akdeniz, “İşçiler ekmek davası için, çocuklarının rızkı için toplu sözleşmeden doğan anayasal haklarını kullanmak istiyorlar, greve çıkıyorlar sonuç ne oluyor içeride grevi kırmaya çalışan bir yaklaşım sergileniyor perdeleri kapalı servisler içeriye sokulmaya çalışıyor. Bu ülkenin kolluk kuvvetleri, kaymakamlıkları, valilikleri işçiler için mi var patronlar için mi var. Burada grev kırıcılar kollanamazlar” diye konuştu.

“DİRENEN İŞÇİLER KAZANACAKLAR”

2015 yılında Bel Karper’de örgütlenmesini tamamlayarak bakanlıktan yetki çoğunluk tespiti alan sendika, işverenin hukuk boşluğundan faydalanıp yetki tespitine itiraz etmesi sonucu 6 yıl süren davalarla işçinin toplu sözleşme hakkını gasbetmişti. Karper işçilerinin sendikalaşma sürecinde 3 temel hakkının ihlal edildiğini vurgulayan Akdeniz, “İşçilerin anayasadan doğan toplu sözleşme hakkı, grev yapma hakkı ve sendikalaşma hakkı delinmiştir. Bu anayasaya aykırıdır, bunun hesabını er ya da geç Türkiye işçi sınıfı birleşe birleşe soracaktır. Bu mücadeleden zaferle direnen işçiler çıkacak” diye konuştu. 

Ercüment Akdeniz ve beraberindeki Emek Partili heyet, ziyaret sonunda “Güle güle dostlar yine bekleriz” sloganına karşılık “Direnin dostlar yine geliriz” cevabı verdi.

(Tekirdağ/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sudan ve Tunus’ta darbe girişimleri

SONRAKİ HABER

Harmandalı halkı çöp kamyonlarının yolunu kesti: Mağduriyetimizin giderilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...