25 Eylül 2021 17:22

Üvercinka Kültür Sanat Festivali başlıyor

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi, 27 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında kültür ve sanat festivali düzenliyor.

Afiş: Basın Bülteni

Paylaş

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi, 27 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği kültür ve sanat festivaliyle kapılarını sanatseverlere açıyor. 27 Eylül Pazartesi günü Üvercinka Koro’nun konseriyle başlayacak olan festival yedi gün sürecek. Tiyatro, film gösterimi, söyleşi, felsefe atölyesi, pantomim gösterimi ve resim sergisinin yapılacağı festival 3 Ekim Pazar günü müzik şöleni ile sonlandırılacak.

Merkezin genel sanat kordinatörü Hasan Bayam “Üvercinka kültür sanat merkezi olarak Van’da yüklendiğimiz misyon gereği şartlar ne olursa olsun sanatsal faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yıl boyunca kendi bünyemizde devam ettirdiğimiz çalışmalarımızı ulusal alanda bir festivale evirdik. Van’da düzenleyeceğimiz kültür sanat festivalinde her yaştan sanatsevere yönelik etkinlikler bulunmakta. İçerisinde sinema, tiyatro, edebiyat, felsefe, müzik ve birçok farklı disiplinlere dair performansların yer aldığı dev festivale herkesi davet ediyoruz. Festivalimiz sadece sahnelerde değil, aynı zamanda sergi salonlarında, sokakta ve açık hava alanlarında; aynı anda birçok mekânda gerçekleşecektir.” diyor.

Aylardır devam eden hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bayam “Festival kapsamında Moda Sahnesi, Kadıköy Emek Sahnesi ve Amed Şehir Tiyatrosu gibi önemli kurumlara ait birçok tiyatro oyununu ve akademimizde çıkarmış olduğumuz çocuk oyunu ve pantomim gösterimini seyirciyle buluşturacağız. Bunun yanında film gösterimi, felsefe atölyesi gibi etkinliklerimiz olacaktır. Kurumumuz bünyesinde çalışmalarını sürdüren çok dilli ve çok sesli Üvercinka Koro da ilk defa dinleyici karşısına çıkacak. Çocuklara dönük etkinliklerimizin de olacağı festivalimiz, yedinci yani kapanış gününde farklı sanatçı ve grupların sunum yapacağı müzik şöleniyle son bulacak. Biz kurum olarak sanatın ve sanatçının topluma nasıl ışık olduğunun ve estetiğin nasıl bir iyileştirici etkisinin olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Nitekim içinde bulunduğumuz Pandemi süreci, toplumsal olarak bizde tahribatlar yarattı. Bu tahribatın yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak ve kentte sanatın işlerliğini yeniden harekete geçirmek bağlamında festivalin büyük etkisinin olacağına inanıyoruz. Bununla birlikte sürekli biçimde halkı, etkinlikler aracılığıyla sanat ve sanatçıyla buluşturuyoruz. Bir hafta sürecek olan festivalde toplam, on iki etkinlik yer almaktadır ve bunların her biri, farklı disiplinlerin içeriğine dairdir. Uzun süre sonra, festival aracılığıyla kentin renkliliğine katkıda bulunacağız. Bu yüzden heyecanlıyız. Van’da yaşayan tüm insanları bu heyecanımıza ortak olmaya bekliyoruz.”

Bayam ayrıca festival kapsamında düzenlenecek olan edebiyat, sinema söyleşileri, felsefe atölyesi ve son gün yapılacak olan kapanış konserine katılımın da ücretsiz olacağını belirtiyor.

Yedi gün sürecek olan festival programı ise şu şekilde:
1.    Gün: Açılış kokteyli, koro konseri, yetişkinler için tiyatro oyunu
2.    Gün: Çocuk tiyatrosu, sinema söyleşisi
3.    Gün: DT bahçesinde çocuklar için atölyeler, yetişkinler için tiyatro oyunları
4.    Gün: Felsefe atölyesi, edebiyat söyleşisi ve imza günü
5.    Gün: Pantomim gösterisi, edebiyat söyleşisi ve imza günü
6.    Gün: Resim sergisi açılışı, çocuklar için tiyatro oyunu, yetişkinler için tiyatro oyunu
7.    Gün: Çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölyeler ve kapanış konseri (KÜLTÜR SERVİSİ)

Üvercinka Kültür sanat festivali afişi

ÖNCEKİ HABER

Taliban öldürdüğü 4 kişiyi şehir meydanında vince astı

SONRAKİ HABER

Ertelenen BirGün’lük Konser, 30 Eylül’de KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...