İzmir'den kadınlar: Denizin hesabı sorulacak

HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan kadınlar, "88 kadın katledildi yazıyor HDP binasındaki pankartta. Bu pankarta Deniz'in ismini kurşunlarla yazdınız" dedi.

17 Haziran 2021 14:40
Paylaş

İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu bugün yapacakları nöbet eylemini iptal ederek  HDP İl binası önüne gelerek açıklama yaptı. Kadınlar "Denizin hesabı sorulacak", "Yasta değil isyandayız" sloganları attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Ebru Dinçel, "Üzgün olduğumuz kadar öfkeliyiz. Bir kadın katliamının tanığıyız. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamadıkları için 88 kadın katledildi yazıyor HDP binasında asılı pankartta. Bu pankarta Deniz'in ismini kurşunlarla yazdınız. Burada yığılan polisin 10 u orada olsaydı bu katliam yaşanmazdı. Biz bu katliamları biliyoruz" dedi.

Göz göre göre katliamın gerçekleştirdiklerini söyleyen Dinçel, "Bu devlet bugün de hedef gösterilen HDP il binasına elini kolunu sallaya sallaya geldi ve bizim kız kardeşimizi katletti. Üzgünüz evet ama isyanımız daha büyük. Biz ne İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçeceğiz ne de mücadeleden. Deniz 'in de hesabını soracağız. Yaşasın demokrasi mücadelemiz, yaşasın kadın mücadelemiz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP ve HDP milletvekilleri: İnsanlar barış ve adalete dayalı eşitlik istiyor

SONRAKİ HABER

Avrupalı parlamenterlerden HDP'ye yönelik saldırıya tepki: AB harekete geçmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...