17 Haziran 2021 11:44

Deniz Poyraz daha önce de Ülkücü bir grup tarafından öldürülmek istenmişti

HDP İzmir il binasına düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz, 2008 yılında da kaldığı evi basan bir grup Ülkücü tarafından öldürülmek istenmişti.

Deniz Poyraz | Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz, 2008 yılında Ülkücü bir grubun saldırısına uğramıştı.

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, Ülkücü grup, Poyraz'ı Kadifekale'deki evini basarak öldürmeye çalıştı.

Mezopotamya Ajansının aktardığı habere göre Poyraz'ın evi, 17 Ekim 2008 tarihinde yalnız olduğu bir sırada aynı mahallede oturan bir grup Ülkücü kadın tarafından basıldı.

"BALKONDAN ATMAK İSTEDİLER"

Yaşadıklarını anlatan Deniz Poyraz, "Kalabalık bir grup çocuk-kadın, küfür ve hakaretler ederek, evin içine kadar girdiler. 'Pis Kürtler, hepiniz PKK'lisiniz. Sizi bu mahallede barındırtmayız. Defolun gidin buradan, yoksa polis ekipleriyle gelip sizi buradan atmasını biliriz' diyerek ayaklarımdan tutup beni balkondan atmak istediler" demişti.

KOMŞUSU KURTARDI

Olayı duyan Karslı bir komşusunun eve gelmesiyle son anda kurtulduğunu dile getiren Poyraz, "Komşumuz beni kurtarmasa linç edip balkondan atacaklardı. Olay esnasında annem ve babam evde yoktu. Annem olayı duyunca fenalaşıp yere düştü, onu hastaneye kaldırdık" demişti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ne başvuran Deniz Poyraz'ın babası Abdullah Poyraz, son 3 ay içerisinde 4 kez sokakta saldırıya uğradığını anlatmıştı.

"GÜPEGÜNDÜZ EV BASIYORLAR, POLİSİN GIKI ÇIKMIYOR"

Baba Poyraz, can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek, "Evimizi darmadağın edip kızımı balkondan atmak istemişler. Onlarla hiçbir alıp veremediğimiz yoktur. Üç gün önce Roj TV izliyordum, televizyonun sesi yüksekti biraz, yoldan geçen üç genç 'Bunlar PKK'lidir, Kürtçe televizyon izliyorlar' diyerek, ardından küfür ederek geçmiş. Bunu sonradan eşimden öğrendim. Bunlar polisten destek alıyorlar. Nasıl oluyor da güpegündüz ev basıyorlar polisin gıkı çıkmıyor" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den 189 maddelik yargı paketi teklifi

SONRAKİ HABER

Emekçilerin iradesinin egemen olduğu bir KESK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...