18 Mayıs 2021 11:42

İsrail polisleri Şam Kapısı’nda toplanmak isteyen Filistinlilere saldırdı

İsrail polisi, Şam Kapısı'nda toplanmak isteyen Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı. 

Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/AA

Paylaş

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda toplanmak isteyen Filistinli gençlere plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını protesto etmek amacıyla Şam Kapısı’nda toplanmak isteyen Filistinlilere İsrail polisi saldırdı. Müdahalede ses bombası ve plastik mermi kullanıldı, TOMA ile tazyikli pis su sıkıldı.

Bir kişiyi plastik mermiyle yaralayan polisler, 3 kişiyi gözaltına aldı.

SALDIRILAR SÜRDÜ

İsrail Gazze’nin farklı bölgelerinde bazı sivil yapılara, tarım arazisine ve güvenlik noktasına bir dizi hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısındaki “el-Ensar” hükümet kompleksindeki bir güvenlik merkezi ile serbest bırakılan Filistinli mahkumlara ait bir ofisin yer aldığı daireyi bombaladı.

İsrail ayrıca, Gazze kentinin batısındaki el-Makvisi Mahallesi’nde bir evi, doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi’nde yer alan bir ev ile daireyi de hedef aldı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Hava saldırısında, Gazze kentinin batısında bulunan Er-Rimal Mahallesindeki Cemal Abdunnasır Caddesi’ne bakan 6 katlı Kahil Apartmanı tamamen yıkıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Mayıs’tan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 213’e, yaralıların sayısı ise 1400’e yükseldi. İsrail ise Hamas’ın saldırılarında 11 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 650 İsraillinin de yaralandığını açıkladı. 

Mısır, abluka altında tutulan Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek amaçlı tıbbi yardım malzemesi gönderdi. Mısır Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasında, Gazze Şeridi’ne 65 ton ilaç ve tıbbi malzeme gönderildiği, ayrıca Mısır genelinde Filistinli yaralılar için 11 hastanenin tahsis edildiği aktarıldı.

LÜBNAN’DA SINIR DEVRİYELERİ ARTIRILDI

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ise, Lübnan-İsrail sınırında devriyelerin arttırıldığını bildirdi. UNIFIL’in sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yapılan açıklamada, Lübnan ordusuyla koordinasyon içinde İsrail sınırı yakınlarında emniyeti sağlamak ve güçlendirmek için çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, Lübnan’ın güneyine ve yerel halkın güvenliğine zarar verecek olaylar yaşanmaması için bölgedeki devriyelerin arttırıldığı ifade edildi. Lübnan’dan 13 Mayıs’ta İsrail’in kuzeyine 3 roket atılmış, herhangi can kaybı ve hasar rapor edilmemişti.

İsrail ordusu, önceki gece de Lübnan’dan ülkenin kuzeyine doğru 6 roket atıldığını buna karşılık olarak roketlerin ateşlendiği bölgenin topçu atışıyla vurulduğunu duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da esnaf vergi levhalarını yaktı: Ekmek teknelerimizi istiyoruz

SONRAKİ HABER

Bursa’da sendika ve meslek örgütleri İsrail saldırılarını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa