11 Ocak 2021 06:28

ODTÜ öğrencilerinin "Tayyipler Alemi" pankartına beraat

ODTÜ öğrencilerine 2018 yılı mezuniyet töreninde taşıdıkları "Tayyipler Alemi" pankartı gerekçe gösterilerek açılan dava beraat ile sonuçlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ'de 2018 yılında taşınan "Tayyipler Alemi" pankartı gerekçe gösterilerek 4 ODTÜ öğrencisi ile pankartı bastığı belirlenen 1 kişiye açılan dava beraat ile sonuçlandı.

ODTÜ öğrencileri 6 Temmuz 2018'de düzenlenen mezuniyet törenine gelenekleştiği şekilde hazırladıkları pankartlarla katılmıştı. Üzerinde "Tayyipler Alemi" karikatürünün yer aldığı pankartı taşıyan öğrenciler 7 Temmuz'da, pankartın hazırlandığı baskı evinin çalışanı da 8 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. Öğrenciler tutuklanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ öğrencilerinin tutuklanmasına bahane edilen karikatürü Twitter hesabından paylaşmış, TBMM'de yaptığı konuşmada da "Taşıdıkları pankartların hiçbirisinde şiddet yoktur, hakaret yoktur. Ancak zeka vardır. Ama zeki değilsen, ben sana ne söyleyeyim kardeşim. Ne reise ne de başkana tahammül ederler. Penguen dergisinde 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor ODTÜ’lüler. 13 yıl önce yargılanmış, beraat edilmiş. Kararı veren hakim hukukun üstünlüğüne göre karar vermiş. İncitici, endişe verici de olabilir. Hitler de böyleydi, eleştiriye tahammül edemezdi. Bak koyuyorum Twitter hesabına, ne yapacaksın bakalım" demişti.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Haklarında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 1’er yıldan 4’er yıla kadar hapis talebiyle dava açılan öğrenciler 10 Ağustos'ta serbest bırakılmıştı.

Erdoğan, 17 Ekim 2018'de öğrencilerle Saray'da görüşmüştü. 45 dakika süren görüşmede Erdoğan’ın, gözaltılardan rahatsızlık duyduğuna atıfta bulunan sözler söylediği öne sürülmüştü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de "ODTÜ'lü öğrencilere karşı açılan dava, Cumhurbaşkanımızın avukatları tarafından geri çekilecektir" demişti.

Davanın 7. duruşması bugün Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıklar için beraat  kararı verdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hollanda'da ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı eylem yapıldı

SONRAKİ HABER

Milyonlarca doz aşının bozulduğu Aşı Takip Sistemi ihalesini yine aynı şirketler aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...