25 Eylül 2020 08:23
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2020 13:41

HDP Eş Genel Başkanı Sancar’dan operasyon tepkisi: Kaybettikçe saldırıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gözaltı operasyonuna “Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar” diyerek tepki gösterdi. Ayrıca HDP'ye dayanışma ziyaretleri de oldu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Kobanê soruşturması” kapsamında, aralarında 2014 yılında partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ilişkin partinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Gün içerisinde çeşitli kurumlar da HDP Genel Merkezi'ne dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

YARGI İKTİDARIN SOPASI

Partinin MYK üyeleri ve milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Sancar’ın açıklamaları şöyle:

“Yargı uzun süredir olduğu gibi burada da iktidarın sopası olarak kullanılmaktadır. Bahçeli’nin her söylediğini talimat olarak uygulayan, serbest bırakılmak istediği kişiyi serbest bırakan, iktidarın tutuklanması gerektiğini belirttiği kişileri, ertesi gün rehin alan bir yargıdır. Buna evrensel anlamda yargı demek elbette mümkün değildir.

SORUMLUSU İKTİDARDIR

6-8 Ekim olaylarının sorumlusu partimiz değildir.  6 yıldır uğraşmalarına rağmen bu olaylarda partimizin sorumluluğunu ortaya koyacak hiçbir delil ortaya koyamadılar. 6-8 Ekim eylemlerinin sorumlusu, partimiz asla değildir. Tam tersine o dönem uyguladıkları politikalarla, IŞİD’in saldırılarını müjdeler gibi duyuran ve ardından sokakta saldırıların yaygınlaştırmasını, şiddetin yaygınlaşmasına zemin hazırlayan siyasi iktidardır.

7 HAZİRAN HEZİMETİ

7 Haziran seçimlerini hezimetini unutamayanlar, o seçimde iktidarı kaybedenler, bunun sorumlusu olarak gördükleri partimize karşı her türlü karalama kampanyasıyla sistematik bir saldırıya başladı. Bu saldırıların da içinde yer aldığı politikaları, darbe planlarıyla adlandırmıştık ve çeşitli uygulamalarla kademe kademe hayata geçirileceğini söylemişti. Bizim söylediğimiz gibi oldu, iktidar 7 Haziran seçimlerini geçersiz kıldı. Kaos ortamının yaşandığı bir zamanda seçimlerin yenilenmesi sürecini başlattı. Ardından dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla büyük siyasi soykırım operasyonu gerçekleştirdiler.

İktidar haksız değil, HDP’den korkmakta haksız değil, çünkü bir seçimde daha yeniden yenilgiyi HDP tattırmıştır. Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar.”

HDP'YE DAYANIŞMA ZİYARETLERİ

Operasyona karşı Halkevleri, İHD ve KESK heyetleri HDP Genel Merkezi’ne dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretlere ilişkin HDP Basın Bürosu tarafından yapılan bilgilendirmede, “İktidarın 6-7 Ekim olaylarını bahane ederek başlattığı, partimiz yöneticilerini ve önceki dönem milletvekillerini kapsayan gözaltı operasyonuna tepkiler sürüyor. Halkevleri, İHD ve KESK heyetleri, Genel Merkezimize dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik  başkanlığındaki heyetler Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar başkanlığındaki heyetlerle bir araya geldi" ifadeleri kullanıldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU, MİTHAT SANCAR'I ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak dayanışma mesajı iletti. Görüşmede Mithat Sancar’ın Kılıçdaroğlu ile yapılan gözaltıların detaylarının paylaşıldığı belirtilerek; “Sancar saldırının demokrasi, barış ve özgürlük arayışlarına yönelik olduğunu ifade etti. Sancar, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle HDP’ye yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını belirterek, ‘Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir’ dedi. Saldırıların ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceğine işaret eden Sancar, bu konuda Türkiye’nin her kesiminden saldırıya yönelik yükselen tepkiyi önemsediklerini belirtti. Sancar, artan saldırıların ortak mücadeleye olan ihtiyacı ve zarureti bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi” denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirtiği ifade edilen açıklamada; “Kılıçdaroğlu HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, destek ve dayanışma duygularını paylaştı” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı: Şehir hastaneleri pandemiyle mücadelede çözüm değil

SONRAKİ HABER

HDP'ye yönelik Kobanê operasyonuna tepki yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...