15 Nisan 2011 02:29

11 sendikadan Kampana direnişine destek

Türk-İş içinde bu durudan rahatsız olan sendika merkezleri direnişte olan Kampana Deri işçilerine destek geldi. İşçileri ziyaret eden sendika genel başkanları, şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri, Kampana işçisi kazanana kadar desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar.Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde

11 sendikadan Kampana direnişine destek
Paylaş

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kampana Deri’de sendikalaştıkları için işten atılan işçilere Türk-İŞ’e bağlı sendikalardan destek geldi. Türk-İŞ’in içinde bulunduğu durumdan rahatsız olan 11 sendika merkezi direniş yerine gelerek işçileri ziyaret etti. Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Hava-İş, TOLEYİS, Harb-İş, Tez Koop-İş, TÜMTİS, Kristal-İş, Deri-İş, TGS ve Belediye-İş sendikalarının genel başkanları, şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve üyeleri sloganlarla Kampana Deri önüne geldiler. Bölgede örgütlü olan Deri-İş Sendikası üyeleri de fabrikalardan Kampana önüne yürüyerek ziyarete katıldılar. Sık sık, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kampana işçisi yalnız değildir” sloganlarının atıldığı ziyarette yine direnişte olan Bericap ve Sabiha Gökçen işçileriyle, tersane işçileri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de katıldı.

BAŞBAKAN İŞÇİLERİNE BAKSIN

Burada işçilere seslenen Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, nerede direniş varsa, hak arama mücadelesi varsa 11 senrikanın üyeleriyle birlikte işçilerin yanında olacağını dile getirdi.

Hükümetin ve sermayenin işçi sınıfına saldırılarının artığını belirten Yurdakul, Demokrasi yalanlarıyla Avrupa’da hava atan Başbakan Erdoğan’ın dönüp kendi ülkesindeki işçilerin durumuna bakmasını istediklerini söyledi. Sendikal örgütlenmenin azaldığı, taşeronlaşmanın yaygınlaştığı bir dönemde olduklarınıa dikkat çeken Yurdakul, direnişleri, mücadeleleri birleştirerek hükümete ve onun yandaşlarına gereken cevabı vermeleri gerektiğini dile getirdi. Yurdakul, Kampana işçileri kazanana kadar her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

‘DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ’

Daha sonra söz alan Deri-İŞ Genel Başkanı Musa Servi, patronlar hükümeti arkasına alarak işçilere pervasızca saldırdığını söyledi. Bunun son örneğinin Kampana’da yaşananlar olduğuna dikkat çeken Servi, iki sendikaya üye olabilirsiniz yalanını her fırsata dillendiren hükmetin Samsunda BAT işçilerine, Gebze’de Bericap işçilerine, Düzce’de Desa işçilerine, Pendik’te Sabiha Gögçen işçilerine yapılanları görmemeyi sürdürdüğünü söyledi. Hükümetin bunun hesabını işçilere vermek zorunda olduğunu söyleyen Servi, mücadeleci sendikalar olarak bu birliği genişleterek daha da güçlü bir şekilde yollarına devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından işçilerle sohbet eden sendikacılar daha sonra Gebze’de direnişte olan Bericap işçilerini ziyarete gittiler.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

23-11-7-21-6*

SONRAKİ HABER

Sınavsız Bir Eğitime Kadar Mücadeleye Devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...